Ergin KARATAŞ/İZMİR, )- BASKETBOL Federasyonu tarafından Pınar Karşıyaka ile Anadolu Efes arasında daha önce 7 Ekim'de Denizli'de oynanacağı açıklanan Erkekler Cumhurbaşkalığı Kupası finalinin Samsun'a alınması, Karşıyaka cephesinin tepkisini çekti. Anadolu Efes yönetiminin, Denizli'nin İzmir'e yakın olmasını gerekçe göstererek müsabakanın Samsun'a alınması için başvuru yaptığı, Federasyon'un da bu talebi kabul ettiği iddia edildi. Geçen sezon Türkiye Kupası'nı kaldıran Anadolu Efes'i, Türkiye Basketbol Ligi play off final serisinde geçerek 28 yıl sonra şampiyon olan Pınar Karşıyaka'da yönetim karara anlam veremedi.
Karşıyaka Basketbol Şube Başkanı Tamer Ustaoğlu, "Denizli Pamukkale Üniversitesi Spor Salonu'nun güvenlik anlamında eksikleri olduğu belirtildi. Oysa salonda 2 yıldır maç oynanıyor. Bu yıl Federasyon Kupası da orada yapılacak. Taraftarımızın Samsun'a ulaşımı zor olacak. Rakip taraftar baskısından çekinmiş olabilir" dedi. Pınar Karşıyaka ile Anadolu Efes arasında final serisinde taraftar konusunda gerilim yaşanmıştı. Pınar Karşıyaka, geçen yıl Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı finalde Fenerbahçe'yi yenerek kazandı.
ŞAMPİYON İYİ YOLDA
Pınar Karşıyaka, sezon öncesi yeni transferleriyle oynadığı 2 hazırlık maçını da galibiyetle tamamladı. Pınar Karşıyaka, Uşak Sportif'i 86-80, son maçta ise Gediz Üniversitesi'ni 83-64 yendi. Yeşil kırmızılı ekip 12 Eylül Cumartesi günü Bandırma'da Banvit'le rakip olacak, ardından özel maçlar için İstanbul'a geçecek.