ÇORUM (AA) - Çorum'daki 64 sivil toplum kuruluşunun temsilcisi, teröre karşı birlik çağrısında bulundu.

Kentte faaliyet gösteren 64 sivil toplum kuruluşunun temsilcisi, son dönemde artan terör olaylarını değerlendirmek ve bundan sonraki süreçte teröre karşı gerçekleştirilecek eylemlerde sivil toplum kuruluşlarının üzerine düşen sorumluluklarla ilgili istişare yapmak amacıyla Çorum Ticaret ve Sanayi Odasında bir araya geldi.

Terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitler için saygı duruşunda bulunulan ve İstiklal Marşı'nı okuyan katılımcılar, basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda terör olaylarından duydukları endişeyi dile getirdi.

Toplantının ardından 64 sivil toplum kuruluşu temsilcisinin imzasıyla yayınlanan açıklamada, şehit haberlerinin yürekleri dağladığı, ülke genelindeki siyasi ve sosyal gerginliğin Türkiye'nin geleceği açısından endişe yarattığı vurgulandı.

"Ülkemizin bir numaralı gündem maddesi olması gereken terör konusu ancak birlik ve beraberliğimizi korumamız ve güçlendirmemizle alt edilebilecek bir konudur" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Dolayısıyla vatandaşlarımız sağduyuyu elden bırakmadan teröre tepki göstermelidir. Ülkemizin birlik ve dirliğini bozmak amacıyla baş gösteren terör olaylarının amacına ulaşamayacağının bilincindeyiz. Yaşanan terör olaylarının toplumumuzu kutuplaşma uçurumunun eşiğine doğru sürüklemesinden endişelenmekteyiz.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti terörle mücadelesini sürdürürken, toplumun üzerine düşen de infial ortamının oluşmasını engellemek olmalıdır. Zira terör olaylarının en büyük amacının toplumdaki huzur ortamını ortadan kaldırmak olduğu açıktır. Dolayısıyla teröre tepki eylemlerindeki aşırılık, terörün amaçlarına hizmet etmektedir. Gün, bizlerin ve siyasi partilerin birlik olma günüdür. Bilmeden de olsa fitneye, fesada fırsat vermek, ihtiyacımız olan son şey bile değildir."

Hiçbir siyasi parti, dil, din, mezhep çıkarı gözetmeksizin, tamamen Çorum ve Türkiye'nin selameti için terörün şiddetle kınandığı belirtilen açıklamada, "Bu topraklarda farklı kökenlerin binlerce yıldır yan yana yaşadığı gerçeğini bir kez daha hatırlayarak kötüyü iyiden, faydalıyı zararlıdan akıl ve izan çerçevesinde ayırmalıyız. Tüm sivil toplum kuruluşları olarak teröre karşı yapacağımız tepkilerde işaret, toplum kuruluşunu yansıtan bayrak gibi objelerin kullanılmamasını, bu objelerin yanlış anlaşılmalara neden olduğunu bilincinde olunmasını bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Çorum'un 1980 yılında acı olaylar yaşadığı, bu acıların bir daha yaşanmaması adına herkesin sağduyulu davranması gerektiği vurgulanan açıklamada, vatanın bütünlüğü için canını feda eden şehitlere Allah'tan rahmet, Türk milletine de başsağlığı dilendi.