TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Dr. Vural Kavuncu, "İdrar kaçırma, çok disiplinli ve diğer branşların bir arada çalışarak tedavi edebilecekleri bir konu. Cerrahi dışında da çok fazla tedavi seçenekleri var." dedi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen "Pelvik Rehabilitasyon Kongresi", 55 konuşmacı ve 500 katılımcıyla başladı.

Kavuncu, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, bazı ürolojik ameliyatların, doğum sonrası deformasyon, yaşlılık, şeker hastalığı, nörolojik hastalıkların idrar kaçırmaya neden olabileceğine dikkati çekti.

Bu tip rahatsızlıkların kişilere ağrı, ıstırap vermemesine karşın kişinin sosyal yaşamını, iş hayatını, psikolojisini olumsuz etkileyebildiğini aktaran Kavuncu, "Bu durumu önemli bir halk sağlığı sorunu olarak görüyoruz. İdrar kaçırma, çok disiplinli ve diğer branşların bir arada çalışarak tedavi edebilecekleri bir konu. Cerrahi dışında da çok fazla tedavi seçenekleri var. Bunlardan bir tanesi de pelvis dediğimiz leğen kemiği etrafındaki kasların eğitimi, güçlendirilmesi ve bazı fizik tedavi uygulamaları. İdrar kaçıran hastalarımız artık fizik tedavi rehabilitasyon merkezlerimize başvurarak tedavi olanaklarından rahatlıkla yararlanabilirler." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Taşçı ise toplumda önemli bir sağlık sorunu olan ve önemi gittikçe artan pelvik bölge rahatsızlıklarının ve pelvik rehabilitasyonun ele alındığı kongrede konunun uzmanlarını bir araya getirerek güncel tedavi yöntemlerini masaya yatırdıklarını söyledi.

Kongrenin üniversitenin kendi yerleşkesinde yapılmasının önemine de işaret eden Taşçı, "Kongremizde pelvik bölge sorunları, bu sorunlara yönelik güncel tedaviler ve pelvik rehabilitasyon yaklaşımları, ülkemizin çeşitli üniversite, eğitim ve araştırma hastanelerindeki yetkin akademisyenlerce ele alınarak, çeşitli konferans ve kurslar ile bu bilgi birikimi aktarılacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Pelvik rahatsızlıkları alanındaki gelişmelerin uygulamalı olarak konuşulup tartışıldığı, konusunda uzman hekimlerin katılımıyla düzenlenen "Sağlık Bilimleri Üniversitesi Pelvik Rehabilitasyon Kongresi" yarın sona erecek.