SAMSUN (AA) - Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Op. Dr. Dursun Mehmet Mehel, Türkiye genelinde yapılan 2015 yılı Genel Sekreterlik Başarı Sıralaması'nda  Samsun Kamu Hastaneleri Birliği'nin 8'inci sırada yer aldığını söyledi. 

Mehel, AA muhabirine, Kamu Hastane Birliklerinin ve yöneticilerinin kaynak kullanımıyla hizmet sunumunun etkinlik ve verimliliğinin değerlendirildiği 2015 yılı Genel Sekreterlik Başarı Sıralamasının Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunun web sitesinden yayınlandığını kaydetti.

Başarı sıralamasında 6 sağlık tesisine sahip Isparta'nın birinci sırada yer aldığını belirten Mehel, "21 sağlık tesisine sahip olması yönüyle Türkiye’de büyüklük ve hasta sayısı bakımından ilk 3 birlik arasında yer alan Samsun Kamu Hastaneleri Birliği'nin başarı sırası 8'dir. Samsun bu değerlendirme sonucunda Türkiye’nin önde gelen birliklerinden biri olmuştur. İlimizde Göğüs Hastalıkları, Kadın Doğum, Fizik Tedavi, Ruh Sağlığı ve Ağız Diş Sağlığı gibi pek çok ilde bulunmayan bir çok dal hastane düzeyinde yer almaktadır. Bu özellikli hizmetlerin sayesinde Samsunluların tedavi için bir başka ile gitmesine gerek kalmadığı gibi Samsun, tüm bölgeye hizmet veren bir merkez haline geldi" dedi.

Hasta potansiyeli, başvuru ve sağlık tesisi sayısı bakımından yapılan değerlendirmede de Samsun’un Türkiye’nin en başarılı illeri arasında yer aldığını belirten Mehel, "Palyatif Bakım Merkezi, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, Kapsamlı Onkoloji Merkezi gibi ünitelerle Samsun’da özellikli sağlık hizmetlerini geliştirmeye devam edeceğiz. Yeni hizmete girecek doğum öncesi riskli durumlarda annelerin kontrol ve takiplerinin yapılacağı Perinatal Merkez, bebeklerde görme anomalilerinin erken dönemde tespit edildiği ROP Ünitesi, Özellikli ameliyatların yapılmasına olanak sağlayacak Robotik Cerrahi Sistemleri gibi ünitelerle de Samsun’un Türkiye çapında oluşturduğu "Sağlık Şehri" algısını pekiştirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.