ORDU (AA) - Ünye Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Dr. Güray Yılmaz, "Ünye'de bağışçı sayımız her geçen gün artıyor olsa da genel olarak organ bağışçısı konusunda yeteri sayılara ulaşamadığımız için halkımızın organ bağışında bulunarak daha çok destek vermesini bekliyoruz." dedi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organ bağışı bekleyen birçok hasta bulunduğunu belirterek, bu nedenle de organ bağışının önemli olduğunu söyledi.

Hastane yönetimi olarak organ bağışı konusunda halkı bilgilendiren eğitimler ve etkinlikler düzenlediklerini belirten Yılmaz, ilçede bağışçı sayısı her geçen gün artmasına rağmen genel olarak bağışçı sayısının yeterli olmadığını aktardı.

Yılmaz, şöyle devam etti:

"Ünye'de bağışçı sayımız, her geçen gün artıyor olsa da genel olarak organ bağışçısı konusunda yeteri sayılara ulaşamadığımız için halkımızın organ bağışında bulunarak daha çok destek vermesini bekliyoruz. Organ bağışı ve organ nakli konusunda yanlış bilinen çok şeyler de var. O nedenle halkımızın sağlık kuruluşlarımızdaki bu işin profesyonellerine danışmaları ve yetkili kişilerden bilgi almaları önemlidir. Unutmayalım ki bir gün bizlerin de bir yakını organ bekleme listesinde organ nakli bekliyor olabilir. Duyarlılığınız ve desteğiniz için şimdiden teşekkür ediyorum."

Ünye Devlet Hastanesi Doku ve Organ Bağış Koordinatörü Hemşire Songül Cumhur Baykal da organ bağışı bekleyen hasta sayısının her geçen arttığını belirtti.

Ülke genelinde bin 600 hastanenin içerisinde bağışta 15. olduklarını dile getiren Baykal, "Hastanemiz organ bağışı konusunda üç birincilik ve bir ikincilik elde etmiştir. Bütün okullara giderek eğitim verdik. Başarımız da bu çalışmalarımızın sonucu oldu. Özellikle eğitimlerden ve kurduğumuz standlardan sonra daha bir ilgi yoğunluğu yaşandı. Eskiden organ bağışı dediğimiz zaman insanlar çekimserdi ama şimdi ismi kan bağışı gibi rutine binmeye başladı." dedi.