Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) ile Aydın Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği 250 kişiye KOSGEB destekli ‘Girişimcilik’ eğitimi verilecek.

24 Temmuz 2017 tarihinde başlayarak devam edecek olan kursların, ilk 5 grubunu kapsayan mülakatları AYESOB hizmet binasında gerçekleştirildi.

Mükalatlara bizzat katılan AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan, “İŞKUR veri tabanına kayıtlı olan 19-65 yaş arasında öğrenci, işsiz, çalışan veya emekli olan herkesin bu mülakatlara katılabileceğini dile getirdi. Ömür boyu geçerli olan sertifika sadece bir kez kullanılabilmektedir. İşsiz ve emekli olan katılımcılara günlük 20 TL kursiyer cep harçlığı ödenecektir. Mülakatı geçerek eğitimi başarı ile tamamlayan katılımcılara KOSGEB onaylı Girişimcilik Belgesi verilecektir. İşsizlik ödeneği alan kursiyerlerin seçilmeleri durumunda ödenekleri kesilmeyecektir. KOSGEB tarafından projeleri uygun görülen sertifika sahibi katılımcılara 50 bin TL geri ödemesiz, 100 bin TL’ye kadar 0 faizli ilk iki yıl geri ödemesiz kredi desteği sağlanacaktır” diye konuştu.

Diğer grupların eğitimi için daha sonraki tarihlerde duyuru yapılarak mülakatlarının gerçekleştirileceğini dile getiren Başkan Çetindoğan, düzenlenecek olan kursların girişimciler için büyük bir fırsat olduğunu söyleyerek, kendi işyerini kurmak isteyen herkesin girişimcilik kurslarından faydalanmalarını istedi.