VAN'ın Gürpınar İlçesi Sevindik Mahallesi’ne bağlı Toygun Mezrası’ndaki tek odalı evde eğitim gören öğrenciler için bir konteyner gönderildi. 7 öğrenci, bundan sonra Van depreminden kalma konteynerde eğitim görecek.
Samanlı Mahallesi'ne 3 kilometre, Gürpınar ilçe merkezine ise yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Toygun Mezrası'nda yaşayan Çerkez Samanlı, kendisine yeni bir ev yapınca, daha önce misafirleri için kullandığı tek odalı toprak evini ise okul olarak verdi. Tabelanın da asıldığı tek odalı toprak yapılı okula, Van Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ise bir vekil öğretmen gönderildi. Yaklaşık 30 öğrencisi bulunan mezrada 23 çocuk çevredeki yatılı okullara giderken, okula dönüştürülen toprak evde ise 7 öğrenci eğitim görüyordu.
Camları kırık toprak evde eğitim gören 4'ü kız 7 öğrenci için kar yağmadan Van Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti. Mezraya öğrenciler için Van depreminden kalma bir konteyner gönderildi. Gürpınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü gözetiminde mezraya getirilen konteyner, ustalar tarafından birkaç saat içerisinde monte edilerek okula dönüştürüldü. Bu durum öğrencilere büyük mutluluk yaşattı. Öğrenciler, çantalarını, kitaplarını ve okul araç-gereçlerini sevinç içerisinde yeni okullarına taşıdı.
Konteynerde öğretmenleri ile birlikte ilk derslerini işlemeye başlayan çocuklar, mutluluklarını dile getirirken, artık üşümeyeceklerini ve toz yutmayacaklarını, bundan dolayı da yetkililere teşekkür ettiklerini söyledi. Van Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kendilerine okul yapacağını, bunun için ekiplerin köyde gerekli keşif çalışmalarını yaptıklarını anlatan Sevindik Mahallesi Muhtarı Maşallah Dinçer, okul için arsa temin ettiklerini de belirtti. Muhtar Dinçer, "İnşallah önümüzdeki yıl okul yapımına başlanacak. Çocuklarımızın eğitimleri için şu an geçici olarak milli eğitim bize konteyner getirdi. Yaz aylarına kadar öğrencilerimiz burada eğitim görecekler. Bundan dolayı emeği geçen müdürlerimize teşekkür ediyoruz" dedi.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gürpınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Tunç ise, arsa probleminin çözülmesi ile birlikte mezranın okula kavuşacağını söyledi. Tunç, "Sevindik köyümüze bağlı Toygun Mezrası 10 haneli 50 nüfuslu bir yerleşim yerimiz. Burada 7 öğrencimiz bulunmaktaydı. Velilerimizin çocuklarını başka okula göndermemelerinden dolayı buraya bir okul tahsis ettik. Okul yapma çalışmamız geçen yıldan beri devam ediyor. Biz okul yapmak için yer ve arsa talebinde bulunmuştuk. Köy içerisindeki arsa probleminden dolayı biz buraya okul kuramadık maalesef. Şu an itiberiyle geçici olarak prefabrik okul kurduk. İnşallah bu arsa sorunu çözülür çözülmez buraya güzel bir okul kuracağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI