Denizli’nin Pamukkale ilçesi, 18-21 Kasım 2015 tarihinde İstanbul’da düzenlenecek "7. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi"nde model olarak sunulacak.
"7. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi", 18-21 Kasım 2015 tarihlerinde İstanbul’da Silence İstanbul Hotel ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. "Sağlık Turizminde Destinasyon Oluşturulması ve Yönetimi" ana temasıyla düzenlenen kongresinin, Türkiye’de sağlık turizmi destinasyonlarının oluşturulması ve bu destinasyonların kurumsal bir kimliğe büründürülerek bütüncül pazarlanması konusunda vizyon ve sinerji oluşturmasının hedeflendiği belirtilirken, bu kapsamda jeotermal kaynaklar ve tesisleriyle termal sağlık turizminde büyük potansiyel barındıran Pamukkale’nin kongrede model olarak sunulacağı açıklandı.
Zengin jeotermal kaynaklarıyla Pamukkale ve Karahayıt başta olmak üzere Pamukkale’nin termal bir turizm cenneti olduğunu aktaran Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, "Pamukkale, zengin termal kaynakları ve tesisleriyle dünyaya sağlık dağıtan bir merkez. Pamukkale Belediyesi olarak termal sağlık turizmi potansiyelimizi, hem ülkemiz noktasında hem de dünya genelinde anlatmaya ve duyurmaya çalışıyoruz. Dahası termal sağlık turizmi noktasında marka kent olma yolunda önemli adımlar atıyoruz. 18-21 Kasım 2015’te İstanbul’da düzenlenecek 7. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi’nde Pamukkale’nin termal kür alanında Türkiye’nin örnek sağlık turizmi destinasyonu olarak ele alınması, ilçemiz için çok önemli. Kongreye hazırlığımız sürüyor" dedi.