Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, ilçe merkezinde yaz Kur’an Kurslarında eğitim gören kursiyer öğrencilerle bir araya geldi.

Okulların tatil olmasının ardından İlçe Müftülüğü tarafından başlatılan yaz Kur’an kursları devam ederken, Belediye Başkanı Murat Özaltun, kursların açılış programında öğrencilere verdiği sözü yerine getirdi. Hastane Camisi Kur’an Kursunu ziyaret eden Belediye Başkanı Murat Özaltun, öğrencilere dondurma ikramında bulundu. Kursların açılış programındaki verdiği sözünü hatırlatan ve bunun için öğrencilerin tekrar aralarında olduğunu vurgulayan Başkan Özlatun Özaltun, “Biz sizi çok seviyoruz. Eğitim gördüğünüz okullarınızda okumayı yazmayı öğrendiniz, matematik ve fen dersleri ile diğer branşlarda eğitimler aldınız. Şimdi ise okullar kapandıktan sonra burada açılan kurslarda Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğreniyorsunuz, sureleri öğreniyorsunuz” dedi.

Konuşmasında, kurslarda Yasin Suresini ezberleyen 3 kişiye de birer saat hediye edeceklerini belirten Başkan Özaltun, “Burada ağabey kardeş olarak hocalarımızla birlikte Kur’an-ı Kerim okumayı öğreneceğiz, sureleri okumayı öğreneceğiz İnşallah. Amacımız nedir? Dinimizi en iyi şekilde öğrenebilmek. Bu anlamda hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz. Sizleri en iyi şekilde dinini, Peygamberini bilen, Allah’tan korkan, ahlaklı nesiller olarak yetiştirmek için gayret gösteriyorlar. Sizler yeter ki okumak, öğrenmek isteyin, bizler de sizlere elimizden geldiğince destek sağlayacağız. Ayrıca, buradaki herkes Kur’an-ı Kerim okumasını öğrendiği takdirde, onlar için çeşitli mekanların ziyaret edileceği Konya gezisi de düzenlemek istiyoruz” diye konuştu.

Başkan Özaltun, konuşmasının ardından öğrencilere kendi eliyle dondurma dağıttı.