Hüseyin ASLIYÜCE / İstanbul, () - TÜRK Hava Yolları'na ait TK-02 sefer sayılı Airbus A330 tipi yolcu uçağı 244 yolcusuyla İstanbul seferini yapmak üzere New York JFK Havalimanı'ndan kalkışmıştı. Uçağın kalkışından kısa bir süre sonra sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden bir kullanıcı tarafından 'Kuffar be ready for #prayforturkey Turkish Airlines flight #2 has a bomb on it" şeklindeki tweet üzerine uçak Kanada'nın Halifax Havalimanı'na acil iniş yaptı. Yapılan araştırmalar sonucunda uçakta bomba izine rastlanmazken, ihbarın asılsız olduğu anlaşıldı.



Bu nedenle uçak İstanbul'a 8 saat gecikmeli olarak 20.50'de geldi.

YOLCULAR O ANLARI ANLATTI



Gecikmeli olarak gelen uçağın yolcularından Agah Atılgan, bomba ihbarını havada öğrenmediğini belirterek, "Uçuşun 3 saatiydi. Okyanustan tam çıkıyorduk. Bir garip durum hissettik. Arkadaşım camdan baktı ve ne oluyor dedi. Sonra pilot teknik arıza dolayısıyla Halifax'a ineceğimizi anons etti. O kısım zordu 20 dakika sürecek dedi.1 saat sürdü. İndik, indiğimizde her yer itfaiye köpekli görevliler görünce anladık zaten başka bir şey olduğunu, korktuk. Bombadan dolayı değil çünkü John F.Kenndy Havalimanı'na bomba konulması ihtimali imkansız diye düşündüm. Asılsız ihbardı ama onu bilmiyorduk. Teknik arıza korkuttu. Bizi açıkçası İnince pilot anons etti. Bomba ihbarını uçakta 10-15 dakika bekledikten sonra tahliye oldu. Gruplar halinde alındık. Köpekler kokladı her şeyimizi" dedi.



Ülkü Şahin ise "New York'tan hareket edeli 2 buçuk saat olmuştu. Tam okyanus üzerindeyken Halifax'a iniş yapmamız gerektiği teknik arıza olduğu söylendi. İniş yapıp bir süre bekledikten sonra telefonlarla internet erişimimize sahip olduktan sonra öğrendik ki bomba ihbarı varmış. Bir süre bekledik daha sonra 17'şerli gruplar halinde uçaktan alınıp el bagajlarımız arandı. 4-5 saat Halifax'ta kaldık. Büyükelçimiz fahri konsolosumuz geldi. Bizimle ilgilendiler teşekkür ediyoruz" dedi.



İmran Baysal'da, "Havalandıktan 1.5-2 saat sonra pilot teknik arıza nedeniyle acil iniş anonsu yaptı. Halifax havalimanına indik. Tabi ki biz inene kadar ne olduğunun farkında değildik. Telefonunu açan bazı yolcular bir bomba ihbarının olduğunu söylediler. Çevredeki polis, itfaiye ve bomba imha ekipleri de bayağı dikkatimizi çekti. Yaklaşım 6 saat bekletildik. Uçaktan indirildik. Kandalı yetkililer bizi boş bir alana aldılar. Bagajlarımız bomba ekibi ve köpekler tarafından kontrolden geçirildi. Oradaki en güzel gelişme bence Türkiye'nin Kanada Büyükelçisi'nin 20 dakika sonra olay yerine gelmesi insanlar için çok ciddi bir rahatlık ve huzur vesilesi oldu. Kendileri geldiler ve herkesle tek tek ilgilendiler" dedi.