Yeşiltepe Mahallesi Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz, 2015 yılında 9 arkadaşıyla bir araya gelerek Yeşiltepespor’u kurdu. Yeni kurulan takım, ilk sezonunda gerek yeni kurulmuş olmalarından gerekse acemiliklerinden dolayı kötü bir performans sergileyerek ligde en çok gol yiyen takım oldu. İkinci yılında taraftarın ve özellikle mahallenin kadın muhtarı Açıkgöz’ün destekleriyle iyi bir yükseliş gösteren Yeşiltepespor, ortaya koyduğu futbolla 2. Amatör Lig’den 1. Amatör Lig’e yükseldi. Futbolcular ve teknik ekibin 2 yılda kendisinden 1 kuruş para istemediğini belirten mahalle muhtarı Açıkgöz, artık Eskişehir’in seslerini duymasını istediğini bildirdi.

“İKİNCİ YILINI YAŞAYAN BİR TAKIMIN ŞAMPİYONLUK ŞARKISI SÖYLEMESİ HARİKA”

Takımının ikinci yılında bir üst lige çıkmasının Yeşiltepe ve kendisi için gurur verici olduğunu ifade eden Meryem Kuş Açıkgöz, “Hiçbir şekilde, hiç kimseden destek almadık. Sadece 3 kişinin desteği ile buraya geldik. Sadece Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın varlığını hissettik. Biz artık bu yarışta varız. Bugün şampiyon olarak gideceğiz buradan Allah nasip ederse. İkinci yılını yaşayan bir takımın burada şampiyonluk şarkısı söylemesi harika bir duygu. Bugün günlerden Yeşiltepe. Biz buradan şampiyon olarak gideceğiz” dedi.

“İKİ YILIN MALİYETİ BİZE YAKLAŞIK 40 BİN TL”

Futbolcuların ve teknik ekibin geriye kalan yıllarda kendisinden para talep etmediğini vurgulayan Açıkgöz, takım olarak sıkıntılar içerisinde olduklarını bildirdi. Açıkgöz, “Futbolcuların ben anneleriyim. İşin en güzel tarafı şu. Benim ne başkanım ne spor hocam ne de futbolcularım benden 1 kuruş para talep etmediler. Gönüllerini ve yüreklerini ortaya koydular. Bunu sadece Yeşiltepe ve benim adıma yaptılar. Biz tabi ki şu anda çok sıkıntılıyız. Bir kuruşsuz, sadece muhtarlığın kasasıyla döndü bu iş. Daha ben bugüne kadar muhtarlığın maaşı dahil cebime kuruş para koymadım. İki yılın maliyeti bize yaklaşık 40 bin TL’ye mal oldu. ‘Pişman mısın?’ diye soracak olursanız asla değilim. Bu çocuklara ve Yeşiltepe’ye helal olsun. Bu saatten sonra ne istiyorum? Eskişehir sesimizi duysun. Bütün siyasetçilere, esnaflara sesleniyorum. Biz varız. Yeşiltepe’den herkesin yolu bir gün geçecek. Bunu hiç kimse unutmasın. Bu cümlemin altını çiziyorum. Bugün yanımda olmayanlar, yarın Yeşiltepe’ye asla giremeyecek” ifadelerini kullandı.