Beylikdüzü Belediyesi 4’üncü Barış ve Sevgi Buluşmaları kapsamında düzenlenen Sahaf Festivali, Listeli Kitap Mezatı ile başladı. 2-10 Eylül arası meraklılarının ilgisine sunulacak festivalde, ünlü sahaflar tezgah açıyor. Çardak Altı Sohbetleri’nin ilk gününde ise duygu yüklü bir Şiir Akşamı yaşandı. Ataol Behramoğlu, Mahir Günşiray ve Haluk Çetin; okuduğu şiirler ve yaptıkları söyleşi ile Beylikdüzü’nü mest etti.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ’Beylikdüzü’nün en güzel düğünü’ dediği 4’üncü Barış ve Sevgi Buluşmaları, tüm coşkusu ile devam ediyor. Kurban Bayramı’nın ikinci günü olan 2 Eylül Cumartesi, Sahaf Festivali’nin açılışını gerçekleştiren Başkan İmamoğlu, iki saat süren listeli kitap mezatına da katıldı. Türk ve yabancı birçok eserin tarihi baskılarının satışa sunulduğu mezat etkinliğine vatandaş büyük ilgi gösterdi. Mezatta ayrıca çocuklar için eserler de açık arttırmaya sunuldu.

Şiirli, şarkılı duygu yüklü bir akşam

Renkli görüntülere sahne olan mezatın sona ermesinin ardından, ilk kez geçen sene başlatılan Çardak Altı Sohbetleri, Adalet Söyleşileri’nin bu yılki ilk etkinliğinde "Şiir Akşamı" yaşandı. Günün konukları ise usta şair ve yazar Ataol Behramoğlu, oyuncu Mahir Günşiray ve müzisyen Haluk Çetin’di. Program, Haluk Çetin’in Behramoğlu’nun şiirinden bestelenen "Bu Aşk Burada Biter" parçasını icra etmesi ile başladı. Şiire çok yakışan ses tonu ile Mahir Günşiray, büyük ustaların şiirlerini sürükleyici bir akıcılıkta okudu. Günşiray, sohbetlerin moderatörlüğünü üstlenen Pelin Batu’nun şiirlerini de okuyarak hoş bir sürpriz yaptı, ayrıca Dünya Edebiyatı’ndan örnek eserler ortaya koydu.

"Şiir, her gün yazılmaz"

Usta Şair Ataol Behramoğlu ise yaptığı sohbette şiirin gücüne değindi. "Şiir için bütün hayatını vermen lazım" diyen Behramoğlu, "Toplumsal sorunlarla ilgili olmayan şair çok mümkün olamaz. Ancak etkilendiğin her konu da hemen şiire dökülmez, birikerek olur. Şiir her gün yazılmaz" şeklinde düşüncelerini aktardı. "Aşk İki Kişiliktir" şiirini ağlayarak yazdığını söyleyen Behramoğlu, Haluk Çetin eşliğinde kendi yazdığı bu şiiri duygu yüklü bir şekilde okudu.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sanatçılara katılımlarından dolayı teşekkür ve kendilerine çiçek takdim ederek, "Huzur kenti olmak, görevimizi şiir yazar gibi yapmak istiyoruz. Coşku içerisinde vatandaşımızla paylaşım içinde olmak istiyoruz" dedi. Gecenin finalini ise Bayram Nostaljisi Konseri ile Sanatçılar Ersin Erdura, Bilgen Bengü, Yeşim, Funda, Coşkun Demir, Güzin ve Baha yaptı.