TRABZON (AA) - Karadeniz sofralarının vazgeçilmezi olan "Laz böreği", Ramazan Bayramı'nda da sofralardaki yerini alacak.

Hemşin tatlısı olmakla birlikte tüm Karadeniz yöresinde tüketilen "Laz böreği", bölgeye yolu düşen ve farklı şehirlerde yaşayan Karadenizlilerin aradıkları lezzetler arasındaki yerini koruyor.

Baklava hamuru arasına önceden hazırlanan muhallebinin konulmasıyla yapılan ve baklavadan daha büyük dilimler halinde kesilerek servis edilen Laz böreği, bayram sofralarında da vatandaşların ilk tercihleri arasında yer alıyor.

Trabzon'da faaliyet gösteren Laz böreği üreticileri, başta çevre iller olmak üzere yurdun dört bir tarafından aldıkları siparişleri karşılamak için çalışıyor.

Laz böreği ustası Handan Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl Ramazan Bayramı'nda yoğun tatlı talebi aldıklarını söyledi.

Laz böreğinin Karadeniz'in vazgeçilmez lezzetleri arasında olduğunu dile getiren Kara, "Laz böreğine ilgi her geçen gün artıyor. Özellikle bayramlarda sofraların olmazsa olmaz lezzetleri arasındadır" ifadesini kullandı.

Kara, laz böreğinin hafif bir tatlı olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vatandaşlara laz böreği dışında baklava, fındıklı burmalı, tulumba, şöbiyet, kadayıf gibi birçok tatlı çeşidini de sunuyoruz ancak vatandaş tercihini Laz böreğinden yana kullanıyor. Laz böreği Ramazan Bayramı'nda da ağızları tatlandıracak. Vatandaşlarımız misafirliğe giderken ya da il dışına çıkarken ailelerine, arkadaşlarına, akrabalarına hediye olarak Laz böreği götürür."

Bayramlarda Laz böreği üretiminin 2 kat arttığını ifade eden Kara, "Tatlının kilogramını 30 liradan satışa sunuyoruz. İnternet üzerinden de sipariş alıyoruz. İl dışında olup da Laz böreğini merak edenler oldukça fazla. Bu kapsamda da internet üzerinden yoğun talep alıyoruz ve siparişleri yetiştirmeye çalışıyoruz" dedi.

- "Bayramlarda Laz böreği olmadan sofra kurmayız"

Almanya'da yaşayan ve bayram tatili için Trabzon'a gelen Hava Sürül ise özellikle bayramlarda Laz böreği olmadan sofra kurmadıklarını söyledi.

Laz böreğinin yöresel tatlılar arasında ilk sırayı aldığını belirten Sürül, "Muhallebili olduğu için hafif bir tatlı. Almanya'da yaşıyorum. Buradan Almanya'ya tatlı götürmek çok zor. Onun için Türkiye'ye tatile geldiğimde bol bol tüketiyorum" diye konuştu.