AK Parti Aydın Milletvekili Aday Adayı ve Türkiye Grameen Mikrofinans Programı Aydın Bölge Müdürü Demet Pilevneli, mikro adımlarla makro sorun haline gelen istihdam sorununu çözmeyi hedeflediklerini söyledi. Nazilli’de 59 kadının ekonomik özgürlüğüne kavuşması için verilen kredi töreninde konuşana Demet Pilevneli, “Artık kadınlarımız süslü ve ağdalı cümlelerle vaatler değil icraat bekliyor. 2008 den bu yana 62 bin kadınımıza istihdam oluşturup ekonomik özgürlüğüne kavuşturduk” dedi.
Mikrokredi sistemi ile kendi işlerini kurmak, aile ekonomisine katkı sağlamak isteyen kadınlara 1.000 TL ’den başlamak üzere krediler verilirken, kendi işinin sahibi olup hem istihdam sorunları çözülen hem de ekonomik özgürlüklerine kavuşan kadınların aldıkları kredileri 25 TL gibi küçük rakamlarla geri ödeyecek. Hayvancılık, tarım, el işleri, girişimcilik gibi başlıklarla verilen kredi uygulaması kadınlar tarafından yoğun ilgi gördü.
“CESUR OLUN KENDİNİZE GÜVENİN”
Türkiye’de kadınlar üzerinde hep ‘ezilmişlik ve elinden bir şey gelmez’ anlayışının yaygınlaştırıldığını oysa tarihi başarılarla dolu Anadolu kadının kendine güvendiği zaman her şeyi başarabileceğini belirten Türkiye Grameen Mikrofinans Programı Aydın Bölge Müdürü Demet Pilevneli, kendisine teşekkür eden kadınlara seslenerek “cesur olun, kendinize güvenin, siz de yapabilirsiniz. Kimse çaresizlik duygusuna kapılmasın” diyerek her şeyden önce yenilgi ve çaresizlik duygusunun yok edilmesi gerektiğini söyledi.
2008 ’den bu yana Aydın’da ‘olmaz’ denilen bir işi Aydınlı kadınlarla birlikte başarmanın mutluluğu yaşadığını belirten Demet Pilevneli “Bölgede 12.000’i geçen kadın üyemizle kadına olan inancımızı ve onlara güvenmenin güzel sonuçlarını her gün bir başka başarı hikayesi ile tekrar tekrar yaşıyoruz” dedi.
“İSTİHDAM VE EKONOMİK ÖZGÜRLÜK KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ DE ÖNELEYECEKTİR”
Bugün ülkenin en önemli sorunlarının başında gelen istihdam ve en acı sorunların başında yer alan kadına yönelik şiddetin önlenmesinin de tek yolunun kadınlara iş sahibi yapıp ekonomik özgürlüğüne kavuşturmadan geçtiğini belirten Demet Pilevneli, “Kadına yönelik şiddetin, kadına gösterilen vahşetin ve kadını 2.sınıf insan durumuna düşürmek isteyenlerin karşısında eğitimde, ekonomide, siyasette her alanda kadınımızın yanında olarak karşı duracağız. Kadın için süslü laflar, ağdalı cümleler kurmak yerine gerçek adımlar atarak gücümüzün yettiği ölçüde yanında olacağız. Aydın’ın en ücra köşesinde çalışamıyorum ama evime katkıda bulunmak istiyorum, çocuğumla ilgilenmek ama aynı zamanda para kazanmak istiyorum diyen her kadının çağrısına koşacağız” diye konuştu.
Bir kadının ‘namusumla çalışmak ve para kazanmak istiyorum’ demesinden daha haklı bir söylem olmayacağını bildiklerini kaydeden AK Parti Aydın Milletvekili Aday Adayı Demet Pilevneli “Bir iş fikrim var’ diyen her kadının yanındayız. Bizim için asıl mutluluk onların işlerini büyüttüklerini görmektir” diyerek kadınların kendilerine güvenmelerini istedi.