Nursultan Nazarbayev’in Kazakistan’da, cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanması dolayısıyla Kapadokya’da bazı balonlar üzerinde Nazarbayev’in fotoğrafının ve Kazakistan bayrağının bulunduğu pankartlarla havalandı.
Dünyanın en önemli turizm bölgelerinden bir tanesi olan Kapadokya’da, Anatolian Balloons şirketine ait balonlar, Kazakistan’da, 26 Nisan’da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmasından dolayı üzerinde Nursultan Nazarbayev’in fotoğrafının bulunduğu pankartlarla havalandı. Nazarbayev’in fotoğrafının yer aldığı pankartların asılı olduğu balonlar, güneşin doğuşuyla Göreme beldesinden Kapadokya semalarına yükselirken, uçuş yaklaşık 1 saat sürdü.
Kazakistan Fahri Konsolosu Dr. Halil Uluer, yaptığı açıklamada 1991 yılından beri bu görevi yürüten 74 yaşındaki Nazarbayev’in bu seçimi de kazanmasıyla birlikte beşinci kez devlet başkanı seçildiğini hatırlatarak kendisini kutladı.
Nazarbayev’in Türkiye ile Kazakistan arasındaki kardeşlik ve dostluk bağlarının güçlendirilmesine yönelik bu güne kadar önemli çalışmalar yaptığını ve Türk halkının büyük sevgisini kazandığını kaydeden Uluer, Nazarbayev’i Kapadokya’da ağırlamaktan büyük onur duyacaklarını söyledi. Uluer: “Nursultan Nazarbayev’in Kazakistan’da 5. Kez seçilmesi kendisinin ülkesinde de ne derece sevildiğinin bir göstergesi. Bizlerde kendisini kutlamak ve bölgemize davet etmek için fotoğrafının bulunduğu pankartları balon sepetlerine astık. Böylesine önemli bir devlet adamını bölgemizde ağırlamaktan mutluluk duyacağız” dedi.