Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 3,5 yıl içinde Sincan’a 522 milyon liralık yatırım yaptıklarını bildirdi.

Başkan Gökçek, Sincan Harikalar Diyarı Parkı’nda gerçekleştirilen törende, Sincan’ın köy statüsünden mahalleye dönüştürülen bölgelere, bayram ve cenazelerde kullanılmak üzere masa, sandalye, çay ocağı, tüp, çay bardağı, ses sistemi malzemeleri yardımında bulundu. Mahalle muhtarlarıyla gerçekleştirilen törene, Başkan Gökçek’in eşi Nevin Gökçek ve Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın yanı sıra Büyükşehir bürokratları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar da katıldı.

Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi tarafından mahallelere verilen malzemelerin tanıtımını yaptığı konuşmasında, Sincan’a yapılan yatırımları anlattı. Gökçek, "Sincanımıza son 3,5 senede, yani seçimden bu yana eski parayla toplam 552 trilyon (milyon) liralık yatırım yaptık. Sadece döktüğümüz asfalt, 1 milyon 81 bin ton. Ayrıca 46 kilometre bariyer yaptık, 50 kilometre yeni imar yolu açtık” dedi.

Sincan trafiği için çözümler

Sincan trafiğine nefes aldırmak amacıyla pek çok yol projesi yaptıklarını bildiren Başkan Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi yeni bir imar yolu açıyoruz. Hem Sincan için hem de Etimesgut için çok faydası olacak. Yeni yapılan MİT’in alt kısmından yeni bağlantı yolu. Ümit ediyorum 1-1,5 ay içinde hizmetinize sokarız. Ayrıca ODTÜ ile anlaştık, ODTÜ civarında pek çok yeni yol yapıyoruz. Eskişehir yolunu, iki ayrı noktadan Sabancı Bulvarı ve Ankara Bulvarı’na bağlıyoruz. Yani Eskişehir yolu tarafına gittiğiniz zaman çok daha seri gidebileceksiniz. Bir de Konya yoluna paralel bir yol açıyoruz. O da Ankara’ya ciddi manada nefes aldıracak inşallah.

Önümüzdeki dönemde Sincanımızın ana bulvarı üzerinde alt ve üst geçit yapmayı düşünüyoruz. Bunlar da yapılınca, kesintisiz trafik sağlanacak. Etimesgut’u ilgilendiriyor gibi gözüküyor. Ama aslında Sincan’ı da ilgilendiriyor. İstasyon Caddesi’ne de paralel bir cadde açmak istiyoruz. Anlaşmalarını yapmak üzereyiz. Şeker Fabrikası’nın içinden 4 şeritlik bir yol yapacağız, o direkt Sincan’a doğru gelecek. Etimesgut’un içerisine de giriş-çıkışlar vereceğiz. Etimesgut’un şimdiki gidiş geliş yolunu ise tek başına gidiş yolu yapacağız. Ankara Bulvarı’na bağlantıyı da genişleteceğiz. Dolayısıyla Sincan’a nefes alma imkanı da vermiş olacağız. Sanayinin önünde de bir alt geçit yapacağız nasip olursa."

"Köylerimize 228 kilometre yeni yol açtık"

Başkan Gökçek, Sincan’a, 3,5 yılda 300 bin metrekare kaldırım, köylere 228 kilometre yol açımı yaptıklarını bildirerek, "Sincan Çimşit Mezarlığı’nda cami ve idari binaları yenilendi, çevre düzenlemesi de devam ediyor. Temelli Bacıköy Köprüsü, Sincan Kesikbaş Köprüsü, Sincan Eti Köprüsü, Sincan Aile Merkezi tadilatı. Sincan Çadırtepe tıbbi atık lagün yapım işleri de biten hizmetlerimiz arasında" diye konuştu.

Gökçek, Büyükşehir Belediyesinin Sincan ilçe ve köylerine yaptıkları diğer yatırımlarla ilgili şu bilgileri verdi:

"167 kilometre içme suyu hattı, 60 kilometre atıksu hattı, 7 kilometrede yağmur suyu hattı döşedik. 5 tane paket içme suyu arıtma tesisi, 15 dezenfeksiyon ünitesi, 11 su deposu yaptık. ASKİ’nin 5 aracını sadece Sincan’a tahsis ettik. 3 yıl içinde tam 2,5 milyon çiçek, 703 bin çalı, 19 bin 613 yetişkin ağaç diktik. Temelli Rehabilitasyon Merkezi’ni bitirdik. Kentin değişik yerlerine 1387 kent mobilyası koyduk, 98 oyun grubu yaptık. Kırsal Hizmetler Dairemiz ile 44 ton yem bitkisi tohumu, 98 hayvan, 3,5 ton kavuzsuz arpa desteği verdik. 45 adet arılı kovan ve arıcılık malzemesi yaptık. 6 bin yavru sazanı göletlere bıraktık."

İlçede sosyal yardımlara da devam ettiklerini belirten Gökçek, "Aynı dönem içinde 80 bin 463 aileye 1 milyon 206 bin koli gıda, 15 bin 805 aileye 1’er ton kömür dağıttık. 4 bin 184 aileye toplam 5 milyon 208 bin ekmek yardımı yaptık. 16 bin 659 öğrenciye kırtasiye, kaban ve bot yardımı yaptık" diye konuştu.

Çocukları uyuşturucudan korumak için basketbol projesi

Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı tarafından da ilçeyi güzelleştirmek için düzenlemeler de yapıldığını belirten Başkan Gökçek, sözlerini "Nasip olursa yeni bir projeye başlıyoruz. 10 bin pota, 100 bin basket topunu, köylerimiz dahil uygun yerlere koyuyoruz. Gayemiz, özellikle çocuklarımızı uyuşturucudan uzaklaştıracak, meşgul edecek spor faaliyetlerine dahil etmek. Onun için köylerinizde yerlerini ayarlayın" diyerek tamamladı.