Ali DANAŞ/İSTANBUL, () - BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Şenol Güneş, tüm Müslüman aleminin Kurban Bayramı'nı kutladı ve barışa dair mesajlar verdi.

"SAVAŞLARIN OLMADIĞI BİR DÜNYA İSTİYORUZ"

"Savaşların yaşanmadığı, huzurun ve mutluluğun olduğu bir dünya istiyoruz. Buna da hep beraber katkı yapmamız gerekiyor. Umarım dünya, son zamanlarda ölümlerin yaşandığı, birçok insanın göç etmek zorunda kaldığı dönemden kurtulur. Savaşların olmadığı, huzurun ve mutluluğun olduğu bir dünya istiyoruz. Buna da hep beraber katkı yapmamız gerekiyor. Sevginin kirletilmediği, kin ve nefret tohumlarının yok edildiği, yeni bir dünyaya geçmenin insanlığın yararına olacağını düşünüyorum. İnşallah bunu yapmak için hepimiz el birliği içinde oluruz."

Hafta sonundaki Fenerbahçe derbisine değinen Güneş kazanan takımın Beşiktaş olmasını isterken dostluğa katkı yapacak bir maç olmasını diledi.

"Umarım ki Fenerbahçe maçı dostluğa katkı yapan maç olur"

"Bu hafta da Fenerbahçe'yle bir lig maçımız var. Daha önce çok maçlar yapıldı. Bu hafta da yapılacak. Hem ezeli rekabet hem de lig açısından. Maçlar kazanılıyor veya kaybediliyor ama dostluklar ebedi oluyor. Umarım ki, dostluğa katkı yapan bir maç olur. Tabii ki, biz kazanmak istiyoruz. Rakibimiz de öyle isteyecektir. Ama ondan önemlisi dostluğun kazandığı, sevginin ve saygının kazandığı, güzelliğin kazandığı bir maç olsun. İzleyenlerin keyif aldığı bir maç olsun."

FENERBAHÇE DERBİSİ HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Siyah beyazlılar pazar akşamı oynayacakları Fenerbahçe debisinin hazırlıklarını sürdürüyor.

Şenol Güneş yönetiminde yapılan antrenman 1.5 saat sürdü.

İstasyon koşuları ile başlayan idman dar alanda tek pas çalışması ile devam etti. Antrenman çift kale maçın ardından yapılan şut çalışması ile sona erdi.

İdmana sol üst arka adalesinde zorlanma ve sertlik olan Gökhan Töre, maçta sol dizine darbe alan Atiba Hutchinson ile sağ ayak tarak kemiğine darbe alan Ricardo Quaresma ve üst solunum yolu enfeksiyonu geçiren Tolga Zengin katılmadı.

Beşiktaş, derbi maçı hazırlıklarına yarın devam edecek.