İSTANBUL, () İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi İştirak Şirketi ÖZİDAŞ tarafından işletmeciliği yürütülecek olan "Gürpınar Su Ürünleri Hali" yarın başlayacak olan yeni balık sezonu ile hizmete giriyor.

Kumkapı'daki Balık Hali'nin yerine Gürpınar'da yapılan hal ile ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avrupa'nın en büyük su ürünleri halini hizmete alıyor. Gürpınar Su ürünleri Halinde hayata geçecek olan E-Mezat sistemi ile ürünler, elektronik ortamda alıcı ve satıcıyı bir araya getiriyor. Elektronik Müzayede sistemine geçilmesi ile su ürünleri mühendislerimizin kalite kontrolü sonrasında müzayedeye çıkarılacak olan ürün alıcı ve satıcıyı sistem üzerinden bir araya getirecek.
Geleneksel yöntemden elektronik müzayede satış yöntemine geçiliyor. Yeni Sistemin hayata geçirilmesi ile esnafa uyum süreci için eğitim verilecek. Eğitimden sonra sistem tam olarak devreye girecek."

ÜRÜNLERİN YASAKLI OLUP OLMADIĞINA BAKILACAK

Kalite kontrolleri alanında uzman su ürünleri mühendisleri tarafından yapılarak; tür, sınıf ve kalitelerinin onaylandığı su ürünlerinin, rekabet koşulları oluşturularak, fiyatlarının izlenilebilir durumda olması sağlanacak. Ürünlerin yasaklı olup olmadığına bakılacak.
* Üniversiteler ile yapılan çalışmalarla ürünlerin kalitesi belirlenecek
* 136.000 m2 dolgu alanı, Tali Mendirek 900 mt, Ana mendirek 1282 mt. İskele 300 mt. 50 mt. 3 adet parmak iskele, 1 adet gezinti iskelesi yapıldı.
* 452.000,00 m ² alana kurulu, 80 gemi 800 araç ve 250 ton/gün ürün kapasiteli tesis, sosyal donatı alanları inşa edildi.
* Tesis bünyesinde; Master Şef Eşliğinde Balık Pişirme Gösteri Merkezi, Restoranlar, Perakende Satış Noktaları, Dinlenme Alanları, Süs Havuzları, Yürüyüş Parkurları, Konferans Salonları, Camii, Banka Otopark vb. sosyal donatı alanlarını yapıldı.
* Buzlama ile ilgili problemler varsa balıklar hemen soğuk hava depolarına alınacak, soğuk hava koşullarında muhafaza edilecek. Buzlar deniz suyundan elde edilecek.
* Taşımacılık, indirme, yükleme, soğuk hava hizmeti ve tüm sosyal alanlar da ÖZİDAŞ hizmet verecek.
* Bu yenilik ve değişim ile halka, kalitesi onaylanmış, fiyatı gerçek, tüm hijyen standartlarına uygun, ucuz ve sağlıklı su ürünlerinin sunulması amaçlanıyor.