Nazilli Belediyesi’nin katkıları ile gerçekleştirilen ‘Sokakta Satranç var’ etkinliği Nazilli Belediye Meydanında gerçekleştirildi.

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Sokakta Satranç Var" projesi, ülkenin dört bir yanında düzenlenen çeşitli etkinliklerle devam ediyor. 11 Eylül Pazartesi gününden itibaren birçok il ve ilçede başlayan proje, Nazilli Belediyesi ve Satranç İlçe Temsilciliği ile birlikte Nazilli Belediye Meydanında halkın ve sporcuların yoğun ilgisiyle festival havasında gerçekleştirildi.

‘Sokakta Satranç Var’ projesi kapsamında 7’den 77’ye bir araya gelen satranç meraklıları, hep birlikte satranç oynadı. Küçük büyük her yaştan vatandaş satranç oynamanın keyfini yaşadı.

Sokakta Satranç var etkinliğinin Nazilli’de yapılmasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Alıcık, “Böyle faaliyetlerin ilçemizde gerçekleştiriliyor olması memnuniyet verici. İl ve büyük ilçelerde yapılan bu etkinlik Nazilli’nin de farkındalığını ortaya koyuyor. Bu tür etkinlikleri belediye olarak her zaman destekliyoruz. 7 den 70’e katılım ve ilgi olması da çok daha memnuniyet verici” diye konuştu.

Nazilli Belediyesi’nin katkıları ile gerçekleştirilen Sokakta Satranç Var etkinliği hakkında Nazilli İlçe Satranç Temsilcisi Mesut Sevinç ile Baha Erdoğdu bilgi verdi. Türkiye Satranç Federasyonu tarafından bu yıl üçüncüsünün yapıldığını belirten Mesut Sevinç, “Bu etkinlik Türkiye Satranç Federasyonu tarafından yapılan bir etkinliktir. İl ve ilçelerde 3 yıldır yapılıyor. Üç senedir bu etkinliği yapmaktayız. Biz bu gün bu dönem içerisinde 2 saatlik bir etkinlik yaptık. Daha sonra turnuvalarımız başlayacak. Hafta sonu turnuvalarımızı yapmayı planlıyoruz. Etkinliğimize katkı sağlayan Nazilli Belediye Başkanımız Haluk Alıcık ve Nazilli Belediyesine de ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.