Çin’in Sichuan eyaletinin Suining şehrinde ‘yeşil’ beyin fırtınası oturumu düzenlendi. Toplantıya yaklaşık 300 tanınmış Çinli uzman, bilim adamı ve girişimci katılım gösterdi.

5 Eylül tarihinde Çin’in Sichuan eyaletinin Suining şehrinde ‘yeşil’ beyin fırtınası oturumu düzenlendi. ‘2018 Green Economy Suining Conference’ (2018 Yeşil Ekonomi Suining Konferansı) olarak adlandırılan bu toplantıya yaklaşık 300 tanınmış Çinli uzman, bilim adamı ve girişimci katılım gösterdi. Katılımcılar, Suining odak noktası olacak şekilde tek bir çatı altında toplanarak yeşil kalkınma hakkında çok yönlü ve derinlemesine fikir alışverişinde bulundu.

Organizasyon yetkililerinin açıklamalarına göre 2007 yılında Suining halen kökleri derinlere kazınmış geleneksel tarımsal modelini sürdüren bir alandı. Ancak, ayın yıl Suining, kalkınmada yeni bir şey deneyerek sabitleşmiş gelenekleri değiştirmeye ve geleceğe bakmaya söz verdi.

Son on yılda yeşillik, şehre yeni bir renk getirdi. Endüstriyel yapı değişiklikleri sayesinde geleneksel endüstrilerin yerine elektronik bilgi, makine ve ekipman, akıllı üretim, yeni materyaller, modern lojistik ve diğer yükselen sanayiler getirildi. On yıl süren yeşil kentleşme ve inşaatın akabinde kent alanı şu anda kişi başına 12,86 metrekarelik park ve yeşil alan, yüzde 41,35 oranında tamamlanmış yeşil alan ve yüzde 37,47 oranında tamamlanmamış çayırlık alana sahip. Şehrin tam ortasındaki su kütlesi Guanyin Gölü, 14,8 kilometrekarelik yüzey alanına sahip ve Suining, "sünger şehir" inşaatını başlatan Çin’in öncü şehirleri arasında yer aldı. BM İnsan Yerleştirme ve Çin Kentsel Planlama Topluluğu tarafından ortaklaşa yayınlanan "State of China Cities" (Çin Şehirlerinin Durumu) adlı raporun 2018 sürümünde Suining şehrini gösteren bir fotoğraf, "Green Urbanization in China" (Çin’de Yeşil Kentleşme) temasıyla kapak sayfasında yer almıştır. Bu çevre düzenlemesi yapılmış şehir, çok fazla övgü almış ve "Green World City" (Yeşil Dünya Şehri) ve "International Park City" (Uluslararası Park Şehri) gibi unvanlar kazandı.

26 ve 27 Eylül tarihlerinde Suining’de "Clean Energy: New Drive for Green Growth" (Temiz Enerji: Yeşil Büyüme için Yeni İnisiyatif) temasıyla Yeşil Kalkınma Bilim ve Teknoloji konferansı düzenlenecek. Hem yurtiçi hem de yurtdışından katılım gösterecek uzmanlar, bilim adamları ve bilindik şirketler bir araya gelerek temiz enerji ve enerji depolama, yeni enerji araçları, yeşil finans, yeşil şehirlerin "Tek Kuşak Tek Yol" projesinde işbirliği, kırsal yenilenme ve yenilikçi kalkınma gibi konularda fikir paylaşacaktır. Bilim, teknoloji, yeşil kalkınma ve insanlar hakkındaki tüm konulardaki entegrasyonu ortaya koyacak.