Döşemealtı Belediyesi, Antalya’nın en donanımlı kombi tipi sathi kaplama aracını aldı. Yaklaşık 500 bin lira değerinde ki sathi kaplama aracı ile zamandan ve yakıt tüketiminden önemli oranda tasarruf sağlanacak.

Döşemealtı Belediyesi, açılan yolları nitelikli hale getirmek için en son teknoloji ürünü olan sathi kaplama aracı satın aldı. Belediye’nin demirbaş envanterine dahil olan kombi tipi sathi kaplama aracının 6 ton bitüm, 12 ton da mıcır haznesi bulunuyor. Daha önce iki araç ile yapılan sathi kaplamalar tek araç tarafından yapılabilecek. Sathi kaplama aracına malzeme temini için parke fabrikasının olduğu alana depolama tesisi de kuruldu.

Günde 2 kilometre sathi kaplama yapabiliyor

Döşemealtı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne teslim edilen sathi kaplama aracı Yeşilbayır Mahallesi Atalanı Caddesi’nde kullanılmaya başlandı. Sathi kaplama aracı ile daha önce serme ve sıkıştırması tamamlanmış olan yola soğuk asfalt döküldü. Günde ortalama 2 kilometre kaplama yapabilen sathi kaplama aracı aynı anda hem zift hem de mıcır seriyor. Peşinden gelen silindirlerde yüksek basınçla yolun mukavemetini arttırıyor.

Alt yapıya büyük yatırım

Yeşilbayır Mahallesi’ni Antalya-Korkuteli Karayolu’na bağlayan Atalanı Caddesi’nde yol çalışmalarını inceleyen Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “İlçemizin sınırları genişlediği gibi sorumluluk sahamızda da arttı. Bölgemizin tamamına daha hızlı ve etkili hizmet götürebilmek için araç parkımızı yeniledik, güçlendirdik. Son 3 yılda öz kaynaklarımızla 6 milyon liranın üzerinde yeni iş makinesi aldık. Son olarak da yaklaşık 500 bin lira tutarında ki kombine sathi kaplama aracımızı getirerek 3 koldan yollarımızı güzelleştiriyoruz” dedi.

Yollar 3 koldan güzelleşiyor

Döşemealtı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, sathi kaplama aracının gelmesiyle birlikte yol yapım çalışmalarını 3 aşamalı sürdürecek. Alt yapısı biten cadde ve sokaklar sıcak asfalt ile kaplanırken, ara yollar ve kamusal alanlar belediyenin kendi tesislerinde üretilen kilit taşlarıyla döşeniyor. Alt yapısı olmayan yollar da sathi kaplaması yapılacak.