Atakum Belediyesi katkılarıyla açılan, “Yöresel Lezzetler Festivali”nde 70 ilin yöresel yiyecekleri tanıtıldı.

Atakum Belediyesi, 10 gün sürecek Yöresel Lezzetler Festivali için Mimar Sinan Mahallesi’nde Atakum Belediyesi Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi yanında festival alanı açtı. 70 ilden gelen yöresel lezzetin tanıtıldığı festivalde, açılan 100’den fazla stantta doğal ve yöresel ürünler vatandaşlara ikram edildi.

“Türkiye, kültürel zenginliği fazla, mozaiği çok geniş bir ülkedir”

Kültürel farklılıkların ülkenin en büyük zenginliklerden biri olduğunun altını çizen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Atakum ilçemiz, bir nebi İstanbul’un küçük bir Karadeniz modeli. Türkiye’nin her bölgesinden gelen farklı insanlar, bizim kültürel zenginliğimizi ortaya koyuyor. Ülkemizin bütün bölgelerdeki ağız tadı farkını burada açtığımız festivalle birlikte yaşayacağız. Bu teklif bize ilk geldiğinde, ülkemizin kültürel farklılıklarını Atakum ilçesinde yakışacağını düşündük. Burada 70 ilin yöresel yiyeceklerinin sergisini gezeceğiz. Vatandaşlar burada, gidemediği yörelerdeki tatları tatma fırsatı yakalayacaklar. Türkiye, böyle kültürel zenginliklerden oluşmuş, mozaiği çok geniş bir ülkedir. Bu kültürel zenginlik aynı zamanda bizim gücümüzü ortaya koyuyor. Türkiye, her zaman birlik ve beraberlik içerisinde daim olduğu müddetçe bölgesinde güçlü bir ülke olarak devam edecektir. İnşallah, bu kültürel farklılıklarımız, zenginliklerimiz olarak ülkemizin daha da güçlenmesini, ileriye daha da emin adımlarla gitmesine en büyük ufuk olacaktır. Bu yöresel festivale katkı veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Taşçı ve beraberindeki protokol üyeleri, konuşmaların ardından festivalin açılışını yaptı. Başkan Taşçı, açılışın ardından stantları gezerek, vatandaşlara yöresel lezzetlerden ikram etti.

Yöresel Lezzetler Festivali 25 Temmuz tarihine kadar Atakum’da açık olacak.