Anadolu Üniversitesi’nin “Anadolu Güneş Takımı” tarafından imal edilen ve geçtiğimiz yıl dünya ikincisi olan “Sunatolia 2” adlı güneş arabası bu yıl Avustralya’da düzenlenecek yarışlarda boy gösterecek. “Anadolu Güneş Takımı”, bir takım yenlikler yapacakları “Sunatolia 2” araçlarıyla bu kez dünya birinciliğini hedefliyor.
Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan “Anadolu Güneş Takımı”, kendileri imal ettikleri “Sunatolia 2” adlı güneş arabalarıyla geçtiğimiz yıl katıldıkları Güney Afrika Cumhuriyeti’nde düzenlenen “Sasol Solar Challenge” yarışlarında dünya ikincisi olarak büyük bir başarıya imza atmıştı. Takım, “Sunatolia 2” araçlarının yeni yüzüyle 2015 yılında Avustralya’da düzenlenecek “World Solar Challenge” yarışlarına katılacak. “Anadolu Güneş Takımı”; yağmur, kum fırtınası ve karda bile yoluna devam eden araçlarıyla Avustralya’daki yarışlardan Eskişehir’e dünya birinciliğini elde ederek dönmeyi planlıyor.
İHA’ya açıklamalarda bulunan Anadolu Güneş Takımı Halkla İlişkiler Sorumlusu Uğur Kotanak, Anadolu Güneş Takımı’nın 2006 yılında Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü çatısı altında kurulduğunu hatırlattı. “Sunatolia 2” adlı araçlarının 4’üncü araçları olduğa dikkat çeken Kotanak, “Bu araçla en son; geçtiğimiz ekim ayında Güney Afrika’da düzenlenen yarışta dünya ikincisi olma unvanını kazandık. Önümüzdeki dönemde ise yine 18 Ekim’de Avustralya’da düzenlenecek olan “World Solar Challenge” yarışına katılmayı planlıyoruz. Bu dönemde planlarımızı sadece bu yarışa katılacakmış gibi yapacağız” dedi.
“SUNATOLİA 2” YENİ YÜZÜYLE KARŞIMIZA ÇIKACAK
“Arabamızın üzerinde radikal değişikliklere gitmeyi planlıyoruz” diyen Kotanak, “Bunun için diğer bölümlerdeki hocalarımızla yürüttüğümüz ortak çalışmalarımız var. Bu çalışmalar kapsamında arabamıza artık daha aerodinamik daha stabil bir görünüm kazandırmayı amaçlıyoruz. Yarışlara yine bu “Sunatolia 2” aracımızla katılacağız. Ancak aracımız tamamen farklı bir görünüme ve sisteme sahip olacak. O yüzden daha iddialı olduğumuzu söyleyebilirim” diye konuştu.
“HEDEFİMİZ DÜNYA BİRİNCİLİĞİ”
Kotanak, 2015’teki yarışlarda hedeflerinin dünya birinciliği olduğunu da anlatarak, şöyle devam etti:
“Başarılarımızı sürekli arttırmayı düşünüyoruz. Umuyorum ki Avustralya’daki yarışta da Güney Afrika’daki gibi başarılı bir yarış süreci geçiririz. Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl dünya ikincisi olduk. Bir sonraki, yani bu yarışta da inşallah dünya birincisi oluruz. Hedefimiz bu.”