Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı 15-21 Mart tarihleri arasında kutlanmakta olan Tüketici Hakları Haftası dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleştiriyor.
Bu etkinlikler çerçevesinde bilinçlendirmeye yönelik materyaller dağıtılırken, bir de seminer düzenlendi. Bugün Sümer İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen programa Zabıta Dairesi Başkanı Nurhan Demir ile okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Nurhan Demir, Tüketici Hakları Haftası nedeniyle bir dizi etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, “Tüketici Bilincinin geliştirilmesi ve tüketicilerin yasal hakları konusunda daha bilinçli ve dikkatli olunması için okullarımızda slayt eşliğinde çocuklarımıza tüketicilerin sorumluluklarını anlatmaya çalışıyoruz. Gençlerimizi, çocuklarımızı çok önemsiyoruz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Burada size anlatılanları hayatınızda uygulamaya çalışın. Tüketici Hakları Haftası dolayısıyla birçok okulumuzda etkinliklerimiz olacak” şeklinde konuştu.
Zabıta Dairesi Başkanı Nurhan Demir’in konuşmasının ardından ilköğretim okulu öğrencilerine slayt eşliğinde; tüketici kimdir, bilinçli tüketicinin yapması gerekenler, alışverişlerde uyulması gereken kurallar hakkında zabıta personeli tarafından bilgiler aktarıldı.
Slayt gösterisinin ardından öğrencilere, Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanarak bastırılan Bilinçli Tüketici Rehberi isimli kitapçık ve Tüketici katalogu dağıtıldı.
Sümer İlköğretim Okulu’nda düzenlenen programın ardından Soykan Parkı ile eski Belediye Binası meydanında vatandaşların bilinçlendirilmesi amacıyla kurulan stantlarda Tüketici Hak ve sorumlulukları anlatılarak vatandaşlara kitapçık ve katalog dağıtıldı.