Antalya’da, Şehit Yakınları ve Gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Töreni yapıldı.
Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu’ndaki törene; Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can, gaziler, şehit yakınları ve diğer ilgililer katıldı.
Törende konuşan Vali Muammer Türker, Türkiye’nin özellikli bir coğrafyada bulunduğunu ancak burada yaşamanın riskleri ve külfetleri de beraberinde yaşadıklarını kaydetti. Son 100 yılda bir dünya savaşı yaşadıklarını kaydeden Vali Türker, "Arkasından İstiklal Harbi ile topraklarımızı kazandık. İkinci Dünya Savaşı’nın etkilerinden çok çektik. Kore, Kıbrıs Savaşı ve 30 yılı aşkın süredir devam eden terörle mücadele tecrübesini hep birlikte yaşıyoruz. Bu coğrafyada yaşamın bize külfetleri, zorlukları var. Bunun neticesi olarak bir, güçlü ekonomi, ordu, siyasi sistem, güvenlik teşkilatına, istihbarat teşkilatı gibi kurumlara sahip olmamız gerekiyor. Bu imkanların hepsine güçlü şekilde sahibiz. Bütün bu mücadeleleri yaşarken çok şehit verdik. Gazilerimiz oldu. Bütün bunlar maalesef zorlukları ile birlikte bu milletin gururunu da arttırdı. Bizim inanç sistemimizde hem şehitlik hem gazilik önemli makamlardır. Şehitliğe özelikle insanoğlunun erişebileceği en yüce makamlardan bakan bir inanç sistemine sahibiz" dedi.
Devletin imkanları ölçüsünde şehit yakınlarına ve gazilere ciddi avantajlar sağlanmaya çalışıldığını ifade eden Vali Türker, "İş imkanı çok önemli bir imkandır. O insanların başkalarına muhtaç olmadan hayatlarını teminine yöneliktir. Ama onun dışında ulaşım, özel imkanlarda bursu okuma gibi bir takım imkanlar sağlanıyor. Özel sektörde şehit yakınlarına ve gazileri kapılarını açıyor. Bazı taksilerde bile ‘Şehit yakınlarına ücretsizdir’ yazısını görürüz. Gazilerimiz ve şehit yakınları bu milletin bizlere milli bir emanetidir. Biz onlara gözümüz gibi bakmalıyız. Bir çok devlette benzer uygulamalar var. Bizde şehit ve gazilere verilen değer en üst seviyededir" diye konuştu.
Konuşmanın ardından, Vali Türker, şehit polis memuru Ramazan Koçak’ın oğlu ile gaziler Piyade Uzman Çavuş Hikmet Yalçın, Piyade Uzman Çavuş Levent Gürsoy, Jandarma Er Onur Savran, Baş Polis Memuru Tahsin İşçi, Polis Memuru Ahmet Asil, Polis Memuru Ahmet Üstün, Polis Memuru Bayram Alagöz, Polis Memuru Vedat Gökalp, Polis Memuru Abdürrahim Çakıcı, Polis Memuru Emrah Haspah’a Devlet Övünç Madalyası ve Beraatı takdim etti.
KİMLERE VERİLİR
Gösterdikleri sorumluluk ve görev anlayışı içinde feragat ve fedakarlık, başarı ve yararlılık dolu çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı teşkil ederek, Jandarma Genel Komutanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Polis Teşkilatı mensuplarından; gazi olanlara ve şehit yakınlarına, 2933 sayılı Madalya ve Nişanlar Kanunu gereği “Devlet Övünç Madalyası” verilmesi Bakanlar Kurulunca uygun görülür.