Atatürk Havalimanı uçuş trafiğinde zaman zaman aksamaya neden olan leylek sürüleri için o an havada olan bir pilot, kuleyi uyardı.
Leylek sürülerinin havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte sıcak iklimlere göçe başlaması nedeniyle göç hattı üzerinde bulunan Atatürk Havalimanı’na iniş ve kalkış yapacak uçaklar için alarm verildi. Pilotlar sık sık leylek uyarısı anonsu yaparak hava trafik kontrolörlerine konuyla ilgili bilgi veriyor. Yine bir pilot, kule görevlilerine “05 pist başında yoğun bir leylek sürüsü var malumat” diye bilgilendirme anonsunda bulundu. Hava trafik kontrolörü de, “Leylek sürüsü var anlaşıldı, gördüm şimdi havada teşekkürler” cevabını verdi.
Bugüne kadar leylekler birçok kez uçaklara çarparak ciddi sorunlara yol açtı. Bunlardan en ilginci ise 1 Nisan 2004 tarihinde yaşandı. İstanbul-Adana seferini yapan THY’nin RJ-100 tipi "Gaziantep" adlı uçağı, tırmanış sırasında leylek sürüsünün içine girdi. Uçağa çarpan leylekler, önce sol taraftaki bir numaralı motoru devre dışı bıraktı. Kokpit camına çarpan bir leylek ise menteşeleri patlatarak içeri girip, yardımcı pilotun başını sıyırdı.