Atalay, seçim çalışmaları kapsamında Gevaş ilçesindeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kanaat önderleri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Kendisinden önce söz alan AK Parti Van milletvekili adayı Vahdettin İnce'nin Kürtçe konuşmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Atalay, insanların özgürce yaşaması için demokratikleşme paketini çıkardıkları zaman hainlikle suçlandıklarını ama anadillerini konuştukları için ülkenin bölünmediğini vurguladı.

Ecdatlarının farklılıkları en iyi şekilde bir arada yaşatmayı başardığını kaydeden Atalay, şunları söyledi:

"Ne zaman Osmanlı İmparatorluğu'nun dağılma zamanları gelmiş, yabancı ülkelerin karıştırmalarıyla ırkçılığı, ulusalcılığı getirmişler ve o çimento dağılmış. Irkçılık bir baş belasıdır. İslam, her türlü ırkçılığı ayaklar altına almıştır. Anadil mübarektir, herkes için. İnsanın anadilini konuşmasından daha iyi ne olabilir? Bizler esas birleştirici olanın inanç olduğunu biliyoruz. Herkesin ırkını kendi tayin etme imkanı yoktur. Ülkemizde iki tane ırk siyaseti yapan parti var.

İkisi birbirinin neması. Maalesef bunların zararını da çektik, çekiyoruz."

Atalay, 7 Haziran seçimlerinde sandıklarla ilgili birçok hile yapıldığını, 1 Kasım'daki seçimde sandıklara daha çok sahip çıkacaklarını ifade ederek, "Her yerde her sandığın başında olacağız. Kullandığınız oyları başkalarına çaldırmayacağız. Bu çalışmaların sonunda 7 Haziran'dan çok farklı bir sonucu Rabbim nasip edecek. Ona inanıyorum" şeklinde konuştu.

Van'daki terör saldırısı

Atalay, kentin en işlek caddelerinden birinde teröristlerin bir polisi şehit ettiğini anımsattı.

Teröristlerin Vanlı olmadıklarını, başka ilçelerden geldiklerini ve arandıkları bilgisini paylaşan Atalay, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biri elebaşılarından. Polis, onları tespit ediyor ama daha polisler gözaltına alamadan ateş ediyorlar. Bir polisimiz şehit edildi. Öldürülen teröristin üzerinde otel faturaları, Van Belediye Başkanı'na fatura edilmiş otel faturaları var. Onların her şeyi belediyeye ait. Onların belediyeleri bunlarla uğraşıyor, kente hizmet için değil. Siyasetle terörü yan yana getirdiğinizde orada siyaset olmaz.

HDP'liler bizim çalışmalarımız sayesinde şu anda özgürce siyaset yapabiliyor. Dünyada partilerle ilgili tek engel şiddettir ama bizim burada maalesef bu parti şiddetle iç içe."