Uludağ’a sene bol kar yağması Arap turistlerin yüzünü güldürdü. Memleketlerinde kar görmeyen Araplar, mart ayında Uludağ’a çıkarak kayak öğreniyor. Karda güneşlenip kar motorları ile gezen Araplar zirvenin tadını çıkarıyor.
Bursa’da mart ayında Araplar için en güzel mekanları Uludağ sunuyor. Bursa’da yoğun bir şekilde gayrimenkul satın alarak yılın büyük kısmını şehirde geçirmeye başlayan Arap misafirler, şimdi Uludağ’da kayak öğrenip, kar motorlarıyla kışın gidilmesi imkansız tepeleri keşfediyor.
Bu yıl Uludağ’da kayak hocalarının en fazla ders verdiği gruplar Araplar oldu. Özellikle çocuklarının genç yaşta kayak yapmalarını arzu eden Arap turistler, bir saati 140 lira olan kayak derslerinden günde 3 saat ders aldırarak çocuklarına kayak öğretiyor. Küçük çocuklara ders veren hocaların mart ayında yerli ziyaretçinin kalmadığı Uludağ’da sezonun son müşterileri Arap gruplar. Telesiyej işletmeleri, kafeteryalar ve günübirlik mekanlar ile kar motoru kiralayanları da Arap turistler ihya ediyor. Saati 200 liradan kar motoru kiralayan Arap grupları, Fatin Tepe, Cennetkaya gibi telesiyejlerin tepe noktasının arkasındaki alanlara kar üzerinde
safariler yapıyor.
Güneşli havalarda aynı anda 10’ar motor kiralayan gruplar, ikişerli ve küçük çocuklarla üçerli olarak zirvede kar üzerinde tur yapıyor. Telesiyejlerde birkaç seferlik kart alan Arap turistleri üst noktalara taşıyor. Hatta bazı gençlerin karın taze ve bol olması sebebiyle yüz üstü atlayarak sarp pistlerde tehlikeli bir şekilde vücutları üzerinde kaymaları bile dikkat çekiyor. En güzel keyfi ise torun sahibi Araplar, minikleri kafetaryalarda güneşletip, Bursa’yı zirveden seyrederek yaşıyor. Türkiye’de ve Uludağ’da olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Araplar, yaz ve kışın Bursa’da farklı güzel olduğunu söylüyor.