TOKAT (AA) - Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, Çekerek Irmağı üzerine kurulacak 3 hidroelektrik santrali (HES) protestosundaki gerginliğe ilişkin, "Bölge halkımızın bu işlerle ilgisi yoktur. Tanımadığımız bilmediğimiz insanlar bu tür eylemi gerçekleştirmiştir" dedi.

Vidinel, yaptığı açıklamada, geçen hafta sonu gerçekleştirilen gösteride bölgeye askerleri taşıyan otobüslerinin camlarının kırıldığını söyledi. O gün birçok aracın hasar gördüğünü dile getiren Vidinel, "Olaylar sonrası sosyal medyada açıklama yaptım. Bu yapılan iş, terördür ifadesini kullandım ancak birtakım basın yayın organlarında 'Zile Belediye Başkanı halka terörist' dedi cümlesiyle haberler yapıldı. Ben halkımıza terörist demedim. Bölge halkımızın bu işlerle ilgisi yoktur. Tanımadığımız bilmediğimiz insanlar bu tür eylemi gerçekleştirmiştir" diye konuştu.

Vidinel, ilçedeki huzur, barış ve kardeşlik ortamının devamını dileyerek, "Biz huzur, barış içerisinde yaşamaya devam edeceğiz" dedi.

Bu arada, adliye önünde toplanan grup adına basın açıklaması yapan CHP Zile İlçe Başkanı Haydar Bozdemir, "Biz bölgemize yapılacak HES'leri pazar günü anayasanın verdiği basın açıklaması ve yürüyüşle protesto ettik. Bu, bizim en doğal hakkımız" şeklinde konuştu.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Tokat'ın Zile ilçesinde Çekerek Irmağı üzerine 3 HES kurulacak olmasına tepki amacıyla hafta sonu düzenlenen gösteride şantiye binasını taşlayan gruba, güvenlik güçleri müdahale etmişti. Grup, görüşmelerin ardından eylemini sonlandırmıştı.