Geçtiğimiz hafta Kuzey İrlanda’nın Belfast Şehri’nde bıçaklanarak öldürülen Milli Boksör Eamon Magge’nin oğlu Eamon Magee Jnr’in ölümünden sorumlu tutularak hapse atılan Türk gencinin ailesi, oğullarının iftiraya kurban gittiğini ve hiçbir delil olmadığı halde çocuklarının cezaevinde işkence ile komaya sokulduğunu belirterek, yetkililerden yardım istediler.
19 defa sorgulanmasına rağmen cinayeti Orhan Koca’nın işlediğine dair bir delil olmadığı halde çocuklarının öldürülmek istendiğini belirten Aydın’da yaşayan gözü yaşlı ailesi, “Oğlumuz bir ay önce arası açılan İrlandalı eşi Gurni’nin iftirasına kurban gitti. Ne olur yetkililer çocuğumuz kurtarsın” dedi.
“TÜRKİYE’DE AŞIK OLDUĞU ORHAN’I İRLANDA’YA GÖTÜRMÜŞTÜ”
Edinilen bilgiye göre, Kuzey İrlanda’dan Muğla’nın Marmaris ilçesine tatile gelen Bayan Gunni, tatili sırasında Marmaris’te yaşayan Orhan Koca’ya aşık olunca Orhan Koca ile evlenmek istedi. Evlilik için ikna ettiği Türk genci Orhan Koca’yı memleketine götüren Gunni, 3 yıl önce Orhan Koca ile evlendi ve bu evliliklerinden 3 çocukları oldu. Yaklaşık bir ay önce Gunni ile Orhan Koca’nın arası açılınca Orhan Koca, çalıştığı barda yaşamaya başladı. Geçtiğimiz hafta da şehrin batısında bunan Summer Hill parkı yakınlarında Milli Boksör Eamon Magee Snr’nin oğlu Eamon Magee Jnr bıçaklanarak öldürülünce Orhan Koca, arası açık olan eşi Gurni’nin “Cinayeti eşim Orhan Koca işlemiş olabilir” yönündeki ifadesi üzerine Orhan Koca gözaltına alındı.
Gözü yaşlı anne Remziye Koca, baba Nusrettin Koca çocuklarının hiç Türkiye’ye gelmeyen İrlandalı gelinlerinin iftirasına kurban gittiğini belirterek, “Polis 19 defa sorgulamış. Elde hiçbir delil yok. Çocuğumuz cezaevine konuluyor. Bu yetmediği gibi burada işkence sonucu komaya giriyor. Hastaneye kaldırılıyor. Hayati tehlikesi var. Halen de işkence görüyor. Tüm yetkililerden yardım istiyoruz. Ne olur oğlumuzu kurtarsınlar. Orhan’ın Türkiye’ye alınmasını eğer bu mümkün değil ise Londra’ya alınmasını istiyoruz. Bulunduğu cezaevinde Orhan’ı öldürecekler” diyerek yetkililerden yardım istediler.
Kardeşinin hayatından endişe ettiklerini ve sürekli işkence gördüğünü belirten Orhan Koca’nın abisi Erhan Koca, çok zor durumda olduklarını belirterek, Orhan’ın yaşadığı işkenceden kurtarılmasını istedi. Adeta yas evine dönen Koca Ailesi’nin evinde toplanan mahalle halkı ve Orhan Koca’nın yakınları Orhan’ın kesinlikle cinayet işleyecek bir olmadığını belirterek, “canımızı istiyoruz” diyerek yetkililerden yardım istediler.