Willink, VVD lideri Mark Rutte  ve CDA lideri Sybrand Buma ile yaptığı  ikili görüşmede, çoğunluk hükümeti kurma ihtimallerinin netleşmesi için neden PVV  ile koalisyon kurmak istemediklerine ilişkin yazılı açıklama istedi.
 
VVD ve CDA liderleri Willink'e sundukları yazılı açıklamada,  Wilders'in fikirlerinin ve siyasi önerilerinin gittikçe daha da radikalleştiğini  ve kendisine güvenmedikleri için PVV ile koalisyon kurmak istemediklerini  belirtti.
 
"Kur'an-ı Kerim'i yasaklamak istiyor"
 
Rutte açıklamasında, Wilders'in İslam'a karşı tutumunu tasvip  etmediğini ifade ederek, "Wilders, Hollanda'da yaşayan bazı etnik gruplara karşı  sürekli hakaret ediyor. Onların dini özgürlüklerini kısıtlamak istiyor. Camileri  kapatıp Kur'an-ı Kerim'i yasaklamak istiyor." dedi.
 
Wilders'in Hollanda parlamentosunu ve yargıyı hafife aldığını savunan  Rutte, "Wilders, 2012 yılında tutunduğu sorumsuzca hareketleri yüzünden hükümetin  düşmesine sebep oldu. Bu saydıklarımın hiçbiri değişmedi. Wilders gittikçe  radikalleşiyor. Bu sebeplerden dolayı VVD asla PVV ile beraber koalisyon  kuramaz." ifadesini kullandı.
Buma'nın da benzer açıklamalarda bulunması üzerine Willink, PVV'nin  kesin olarak çoğunluk hükümetinde koalisyon ortağı olmayacağını belirledi.
 
Hollanda'da, 15 Mart'ta yapılan genel seçimlerin üzerinden 3 ay  geçmesine rağmen halen hükümet kurulamadı.

Kaynak:Gazete vatan