Gazze halkı için yardım malzemesi taşıyan Mavi Marmara gemisine İsrail askerlerince yapılan saldırının 5. yıldönümünde Mavi Marmara 3. Fotoğraf Tiyatro Oyunu Konya’nın Seydişehir ilçesinde seyirciyle buluştu.
Seydişehir Belediyesi tarafından Şaban Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda, Mavi Marmara’nın Türkiye’den çıkışı ile saldırıya uğradığı süreç sahnelenen oyunlarla izleyenlere aktarıldı.
Birçok milletten ve dinden aktivistler, gazeteciler, sanatçılar ve gönüllülerin İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ambargoyu kırmak için yola çıkan Mavi Marmara gemisinin canlandırıldığı tiyatroda, İsrail askerinin gemi ve helikopterle düzenlediği operasyonda 9 Türk vatandaşını şehit etmesi, 50’den fazla yolcuyu da yaralaması canlandırıldı.
Duygusal yoğunluğun yüksek olduğu bir tiyatro izlediklerini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “İnsan beyninde unutma vardır. Siyonist İsrail’in Allah’ın kitabında lanetlediği kavmin kendi Peygamberlerini katlettiğini, tarih boyunca katliam yaptığını ve en son bizim milletimizin beynine kazınan 31 Mayıs 2010 tarihinde İnsani Yardım götüren bir gemiye saldırıp, 9 Türk’ü şehit ettiğini yeniden hatırlamış olduk. Ben geçmişi bize hatırlattıkları için ilçemize teşrif eden ekibe teşekkür ediyorum” dedi.
Programa, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, AK Parti Milletvekili Adayı Ömer Faruk Kanık ve vatandaşlar katıldı.