Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezinde (BAYGEM) eğitim gören öğrenciler, TEOG VE LYS’de büyük başarı elde etti. TEOG’da yüzde 98, LYS’de ise yüzde 93’lük başarı sağlandığı bildirilirken, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Mutluluğumuzun tarifi yok. Çocuklarımız hayallerindeki lise ve üniversiteleri kazandı. Hepsine bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçları en çok Bayraklılı çocukları sevindirdi. Dar gelirli ailelerin başarılı çocuklarının eğitim gördüğü Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezinde (BAYGEM) de öğretmenleriyle yıl boyu gece gündüz çalışan öğrenciler, bu gayretlerinin meyvesini hayallerindeki lise ve üniversiteleri kazanarak aldı. TEOG’a giren BAYGEM öğrencilerinden 3’ü Fen Lisesi, 136’sı Anadolu Lisesi, 56’sı Anadolu Meslek ve Teknik Lisesini kazandı. TEOG’da derece yapan öğrencilerden Arjin Hekimoğlu, Özel Ege Lisesini tam burslu kazandı.

LYS’ye girip tercih yapan BAYGEM öğrencilerinden 110’u üniversitelerin 4 yıllık fakültelerini kazanırken 50 öğrenci ön lisans, 8 öğrenci ise açık öğretim fakültelerine yerleşti. Böylece BAYGEM’in LYS başarısı yüzde 93’lük oldu. Türkiye genelinde derece yapan görme engelli Zümrüt Dursun Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarih bölümünü kazandı. BAYGEM’li öğrenciler Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Veterinerlik, Makine, Geometri ve İnşaat Mühendisliği gibi gözde meslekleri tercih etti.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, BAYGEM’in bir aile ortamı olduğunu ifade ederek, "Belediyelerin öğrencilere ücretsiz sağladığı kurslar yayınlanan bir KHK ile iptal edilmişti. Bu duruma ilk karşı çıkan biz olduk. Bununla ilgili girişimlerde bulunup verilen yanlış karardan dönülmesini istedik. Yanlıştan dönüldü. BAYGEM’de tam bir aile ortamı var. Öğretmenlerimiz öğrencileriyle bire bir ilgileniyor. Sonuçta da başarı geliyor. Mutluluğumuzun tarifi yok. Çocuklarımız hayallerindeki lise ve üniversiteleri kazandılar. Hepsine bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.