SAMSUN (AA) - Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Aile Eğitim Programı'nın (AEP) 2. eğitici eğitimi, Samsun Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü koordinesinde başladı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası'nda gerçekleştiren programın açılışında, aile yapısının ve değerlerinin korunması, güçlendirilmesi ve ailenin sosyal refahının artırılmasının, kurum olarak öncelikli hedefleri arasında olduğunu belirtti.

Bu gayeleri çerçevesinde aileye ve topluma yönelik koruyucu, önleyici, eğitici, geliştirici, rehberlik ve rehabilite edici hizmetler gerçekleştirdiklerini anlatan Balcı, "Bu hizmetler çerçevesinde aile eğitim programları, madde bağımlılığı, iletişim becerileri, toplumsal cinsiyet eşitliği, aile içi şiddet, çocuk, genç, engelli ve yaşlılar ile iletişim, evlilik öncesi eğitim, koruyucu aile eğitimleri, aile içi iletişim seminerleri gibi eğitimlerle ailelerimizin ve toplumumuzun güçlenmesine destek sağlıyoruz" dedi.

Samsun'da 2013 yılında 61 meslek elemanına Aile Eğitim Programı kapsamında eğitici eğitimi verildiğini ancak alandaki eğitici sayısına olan ihtiyacın her geçen gün arttığını dile getiren Balcı, "2. eğitici eğitiminde 27 meslek elemanına daha eğitim vererek alandaki eğitici sayımızı artırmayı planlıyoruz. Üçüncü eğitici eğitimi programını ise 30 Kasım-4 Aralık tarihlerinde  gerçekleştireceğiz. Eğitici eğitimlerinin sonunda ilimizdeki ihtiyacı karşılayacak düzeyde eğitici sayısına ulaşmış ve halk eğitimlerine ağırlık vermiş olacağız" diye konuştu.

Eğitimin 20 Kasım Cuma gününe kadar devam edeceği, 27 meslek elemanına aile eğitim ve iletişimi, hukuk, sağlık, medya ve iktisat başlıklarını içeren 5 alandan madde kullanım riski ve madde bağımlılığından korunma, çocuk ve ergen sağlığı, evlilik ve aile hayatı, bilinçli medya kullanımı, üstün yetenekli çocuklar ve aileleri, internet ve aile gibi 26 farklı modülün uzmanlar tarafından tanıtılacağı öğrenildi.