Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, () - TÜRKİYE  Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Yalova ziyaretinde "Benim tek endişem, Avrupalı'nın 'İslamofobi' adı altında, Türkiye'nin de bu kotanın içine konması" dedi.
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Yalova Valiliği’nde Vali Yardımcısı Abdurahman İnan ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Ulusoy’la bir araya geldi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başaran Ulusoy, 2016 yılındaki turizm beklentilerini değerlendirdi. Başaran Ulusoy şunları söyledi:
"Öngörülerimiz biraz revize edilecek. Çünkü değişen şartlar, gerek siyasi atmosfer, gerek güvenlik bakımından yapılan çalışmaları görüyorsunuz. Paris’te bir bayan patlatmış yine bombaları. Artık güvenirlik bakımından kendi ülkesinde bile gezmeye korkan, hürriyet ve demokrasinin yerleştiği Fransa gibi bir ülkeyi konuşuyoruz. Benim tek endişem Avrupalının ''İslamofobi' adı altında, Türkiye’nin de bu kotanın içine konması."
ÇİFTE STANDARTTAN YAKINDI
Başaran Ulusoy, teröre dünyanın her yerinde aynı tepkiyi göstermek gerektiğini vurgulayarak şunları kaydetti:
"Şunu da kabul etmek lazım ki terörün duyarlılığı konusunda ülkeler arasında fark yaratmaması lazım. Eğer İngilizler, Fransa Milli Marşını söylüyorlarsa bunu kutluyorum, ama benim Ankara’da 102 tane vatandaşım öldüğünde benim İstiklal Marşımı söylemiyorsa şiddetle kınıyorum. Ankara’da, Suruç’ta, Bağdat’ta ölenler insan değil mi? Dini ne olursa olsun bir candır. Libya’yı ben başlatmadım, Fransa başlattı. Irak’ı ben başlatmadım, batılılar başlattı. Suriyeli mültecileri onlar istemedi 2.5 milyona bakan Türkiye oldu. İnsanlığı bize öğretmesinler ama üzüntülerimi bildiriyorum. Şiddetle de yeriyorum bazı şeyleri. Fransa kendine dokunulduğu zaman ayağa kalkıyorsa, Türkiye'de bir şey olduğu zaman da ayağa kalkması lazım diye düşünüyorum."
Yalova Vali Yardımcısı İnan, ziyareti nedeniyle Ulusoy’a teşekkür ederken, ziyarete TÜRSAB Yalova Temsilcisi Ahmet Başol Haraç da katıldı.

FOTOĞRAFLI