GİRESUN (AA) - Spor Toto Basketbol Ligi ekiplerinden Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor'un ABD'li oyuncusu  Darnell Jackson, Türkiye'de edineceği tecrübenin kariyerine büyük katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Jackson, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de basketbol hayatını sürdürecek olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Spor Toto Basketbol Ligi'nin Avrupa'nın en önemli liglerinden birisi olduğunu vurgulayan Jackson, "Burada oynayacak olmam kariyerim açısından büyük öneme sahip. Türkiye'de edineceğim tecrübe, kariyerime büyük katkı sağlayacak" dedi.

Hedefinin Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor ile önemli başarılar elde etmek olduğunu dile getiren Jackson, "Şu anda iyi bir kadromuz var. Umarım daha da başarılı oluruz. Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor yönetiminden güzel bir teklif geldi. Bana şans verdiler. Kendilerine bu şans için teşekkür ediyorum. Burada en iyi şekilde katkı sunmak istiyorum. Forma girip takıma en iyi şekilde katkıda sunmak en büyük amacım" diye konuştu.

Gazetecilerin daha önce forma giydiği NBA'ye dönüp dönmeyeceği yönündeki sorusuna Jackson, "Uzun süre NBA'de çeşitli takımlarda oynadım ama şu anda oraya dönmeyi düşünmüyorum. Orada süre almak, oynamak çok zor ama iyi bir teklif gelirse de değerlendiririm. Burada mutluyum. Buraya odaklandım. Burada başarılı olmak istiyorum" şeklinde yanıt verdi.