TOKAT (AA) - Vakıflar Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde 5 bin vakıf eserini ayağa kaldırılması için çaba gösteren Yusuf Beyazıt, memleketi Tokat'tan AK Parti'den Meclise girmeye hak kazandı.

Beyazıt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2003-2010 yıllarında Vakıflar Genel Müdürü olarak görev yaptığını belirtti. 7 yıl genel müdürlük görevinin ardından milletvekili olarak Türkiye ve Tokat'a hizmet yapmak istediğini dile getiren Beyazıt, içinde hizmet aşkı, hizmet sevdası bulunduğunu kaydetti.

Genel müdürlük yaptığı dönemlerde ecdada ait vakıf eserlerinin restorasyonun yapılması için çalıştığını anlatan Beyazıt, "Türk İslam medeniyetin eserleri harabeye çevrilmiş. Hanların hamamların, çeşmelerin ve tarihi eserlerin restore edilerek ayağa kalkması konusunda gayret gösterdik. Bu elbetteki çok güzel bir duygu. Bu eserler bizim tapu senetlerimiz. Geçmişine sahip çıkmayan milletlerin geleceği garanti içinde olamaz. Bizim tarihi zenginliklerimiz bugün bile dünyaya ışık tutacak yerlerde" ifadelerini kullandı.

Ecdadın insanlar bin yana hayvanları bile düşündüğünü vurgulayan Beyazıt, "İnsanlar sebil yapıyor, oradan geçenler su içsinler diye. Kuş yuvaları yapıyorlar, kışın kuşlar çaresiz kalmasın, başlarını sokacak bir yer bulsunlar diye düşünüyorlar. Göçmen kuşlar karnını doyursunlar diye vakıf kuruyorlar. Vatanına, milletine hizmet etmeyi baz alan bir değerlendirme içerisinde oldular" dedi.

Beyazıt, bugüne kadar genel müdür olarak yaptığı hizmetleri bundan sonra milletvekilliği makamında yapmaya çalışacağına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Vakıflar Genel Müdürü olarak 5 bine yakın tarihi eserin restore edilmesi, ayağa kaldırılmasında rol oynadım. Şimdi de milletvekili olarak ülkemizin ve kentimizdeki insanların sorunlarının çözümünün yanı sıra yine tarihi eserler ile de ilgileneceğim. Siyasette insanları ötekileştirmeden hizmet etme anlayışı içerisinde olacağım. Vakıflar Genel Müdürlüğü, ecdattan bize kalan vakıfların yönetimi ile ilgili olduğu için milletimizin dertleri, sevdaları ve sıkıntıları ile ilgili bir alandı. Siyasi hayatta da aynı şeyler olacaktır."