İSTANBUL (AA) - Zorlu Tekstil Grubu, yüksek lisans programına başlamak isteyen çalışanları için Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) ile ortaklaşa kurumsal MBA programı başlattı.

Zorlu Tekstil Grubu açıklamasına göre, Zorlu Tekstil çalışanları, günümüz iş dünyasında rekabet edebilmelerine yardımcı olmak amacıyla BAU tarafından kendilerine özel olarak tasarlanan yüksek lisans programı kapsamında eğitimlerine devam edebilecek. Çalışanlar Tezli İşletme Yüksek Lisans diplomasına sahip olacak ve doktoraya uzanan kariyer yolculuklarında önemli bir adım atmış olacaklar.

Kurumsal MBA programı, içerik olarak tekstil sektörüne de yönelik "benchmark"lar ve içeriklerle verimli bir program olarak tasarlandı. Zorlu Tekstil merkez ofiste görevli beyaz yakalı çalışanlarına yönelik başlayacak işletme yüksek lisans programı, Tekstil Grubu’nun Lüleburgaz Fabrikası’nda görevli çalışanları da kapsayacak şekilde genişletildi.


- Tekstil sektöründe bir ilk


Açıklamada görüşlerine yer verilen Zorlu Holding Tekstil Grubu Başkanı Vedat Aydın, çalışanlarının yaşam kalitesini ve verimliliğini artırmaya yönelik geniş kapsamlı bir program oluşturduklarını belirterek, "Altmışbeş yıla yaklaşan tecrübemiz ile sadece Türkiye’nin değil 700 milyonluk nüfusa sahip çevre ülkeler pazarında da öncü ve lider olma hedefiyle faaliyetlerimize devam ediyoruz. Günümüz iş dünyasında rekabetle baş edebilmek için dinamik, çalıştığı kurum için değer yaratan, iş süreçlerine katılan yetkin bir insan gücüne ihtiyaç var. Temel insan kaynakları politikamız işimizin gereklilikleriyle çalışanlarımızın beceri ve yetkinliklerinin örtüşmesi üzerine kurulu." ifadelerini kullandı.

Çalışanlarının eğitim ve gelişimini çok önemsediklerini aktaran Aydın, bu kapsamda bugüne dek pek çok projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. BAU ile ortaklaşa hayata geçirdikleri kurumsal MBA programı ile bu alandaki projelerine bir yenisini daha eklediklerini bildiren Aydın, iş birliği ile sektörde bir ilke imza attıklarını da kaydetti.