15 Temmuz 2016 günü gerçekleşen hain darbe girişiminin üzerinden tam 1 yıl geçti. 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen ‘Bayrak ve Demokrasi Yürüyüşü’ne Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Arif Parmaksız, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Seyit İnce, NTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Öbekli ve Cengiz Yıldız, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş ile oda, borsa temsilcileri ve çok sayıda iş adamı da katılarak vatandaşlara destek verdi.

Demokrasi ve Milli Birlik Günü Pankartı eşliğinde Borsa kavşağından Diriliş meydanına kadar yürüyen Nevşehir iş dünyasının başkan ve temsilcileri daha sonra binlerce vatandaşlarla birlikte Demokrasi ve İstiklal Nöbetine katıldılar.

Parmaksız,“15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi Cumhuriyet ve demokrasi tarihimizin en karanlık gecesidir. Demokrasiye hiçbir müdahale kabul edilemez. Ülkemiz, halkımızın iradesi sayesinde bir uçurumun eşiğinden dönmüş; kazanan demokrasi olmuştur. İradesine sahip çıkmak için meydanları dolduran, canlarını hiçe sayarak tankların üzerine çıkan kahraman milletimiz yalnızca darbe girişimini püskürtmekle kalmamış, aynı zamanda Türkiye de darbe deyiminde en büyük darbeyi vurarak, darbeye cüret edenlere nasıl darbe yapılacağını bütün dünyaya göstermiştir. Milletin iradesi ve devlet kurumlarının takdire şayan dayanışması sonucu halkın iradesine karşı yapılmış gayri meşru ve hainlik boyutundaki kalkışma çok şükür amacına ulaşamayarak bertaraf edilmiştir. Bugünden itibaren ülkemiz için yapacağımız en iyi şey, barış ve kardeşliğin kazanacağına her daim olan inancımızla, çalışmaya devam etmek ve üretmektir. Özel sektör olarak, ülkemiz ve milletimiz için daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye’yi büyük hedeflerine taşıyacağız. Devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız. Demokrasi varsa hepimiz varız. Allah, ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmazsın. Ülkemizin geleceğine yönelik bu tehdidi bertaraf ederken hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar ve yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.