Murat ÇAKIR / İstanbul, () - NEPAL'de yaşanan ikinci depremin ardından Türkiye'nin bu ülkeye yönelik insani yardımları sürüyor.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, Atatürk Havalimanı Kargo Terminali'nde yaptığı açıklamada, Türkiye'nin dünyanın herhangi bir yerinde olay olduğunda, o noktaya ilk ulaşan ülkeler arasında yer aldığını belirtti.

Oktay, Nepal'de yaşanan ilk depremin ardından Türkiye'den giden arama-kurtarma ekiplerinin önemli çalışmalara imza attığını belirterek, "Daha önce 16 tonluk yardım malzemesi göndermiştik. Bugün de 4 ton yardım malzemesi gönderiyoruz. Yardım konusunda Birleşmiş Milletler nezdinde gayrisafi milli hasıla oranına kıyasladığımızda en çok yardım eden ülkeyiz. İnsanların en sıkıntılı dönemlerinde Türkiye olarak yanınızdayız mesajını veriyor olmamız önemli" dedi.

Nepal dışında Yemen'de yaşanan çatışmalar sonucu mağdur olan insanlara da yardım gönderildiğini söyleyen AFAD Başkanı Oktay, son olarak Yemen'e 2 bin 400 adet gıda kolisinin gönderildiğini belirtti.

Fuat Oktay ayrıca, Güneydoğu Asya'da Myanmar'daki zulümden kaçan çoğunluğu Müslüman Rohingyalı ve ülkelerini terk eden Bangladeşli mültecilerin yaşadığı trajediye de değindi. Oktay, açık denizde kalan mültecilere de yardım için çabaladıklarını dile getirdi.