ANKARA,() - CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Tuzla sahilindeki koyun dolgu yapılarak üzerine AVM yapılacağı iddiasına karşı toplanan 10 bin imzayı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na teslim etti.



Pazar günü Tuzla'da yapılan "Sahilime Dokunma" eylemine katılan ve Tuzla - Der üyelerinden toplanan imzaları teslim alan Yarkadaş; "AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile AKP'li Tuzla Belediyesi sahili adeta yok etmek, doldurulan alana, otel, marina ve AVM yapmak istiyor. Tuzla büyük bir katliam girişimiyle karşı karşıya.Tuzla'daki çevre katliamını önlemek için konuyu TBMM'ye de getireceğiz. Bayramdan hemen sonra Araştırma Komisyonu kurulması için teklif vereceğim.Üzerine inşaat yapacak alan kalmayınca, gözlerini bu kez denizlere diktiler. Ancak gözlerini kar hırsı bürüdüğü için, ne anlatırsanız anlatın, anlamıyorlar. Kadir Topbaş ile Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı kendilerine güveniyorsa, projeyi halka sorsunlar. Bakalım halk sahilin yok edilmesini istiyor mu?" diye konuştu.



"BU ÇIĞLIĞA KULAK VERECEK, SAHİLİN KORUNMASI İÇİN GEREKEN ÇABAYI GÖSTERECEĞİZ"

CHP Genel Merkezi'nde Kılıçdaroğlu'nu ziyaret eden Yarkadaş, toplanan imzaları teslim etti. İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş'tan bilgi alan Kılıçdaroğlu şunları söyledi; "Tuzla'daki koyun toprakla doldurularak yok edilmeye çalışılması doğru değil. Halkın çığlığına kulak verecek, imzalara ve sahile sahip çıkacağız. Sahilin ve koyun toprakla doldurulması doğru değil... Projeyi inceleteceğim... Halkın kendiliğinden bir araya gelerek bir ayda on bin imza toplaması da önemli ve anlamlı. Bu çığlığa kulak verecek, sahilin korunması için gereken çabayı göstereceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI