VAN'ın Başkale İlçesi'nde 8 yıldır karaciğer yetmezliği bulunan 10 yaşındaki Zeynep Geçit, bir akrabasından nakledilen karaciğerle yeniden yaşama döndü.
Başkale'de 7 nüfuslu bir ailenin çocuğu olan Zeynep Geçit, 8 yıldır karaciğer yetmezliği nedeniyle hastane hastene dolaşıyor. Son olarak minik Zeynep'in kurtulması için karaciğer nakli yapılmasına karar verildi. Bunun için akrabası 35 yaşındaki Yasemin Geçit'ten alınan karaciğer, Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'nde minik Zeynep'e nakedildi.
ENFEKSİYON BÜYÜK TEHLİKE
Karaciğer nakli yapıldıktan sonra yaşama tutunan ve Van'ın Başkale İlçesi'ndeki evine dönen minik Zeynep'in ilaç tedavisine başlandı. Annesi Nurcan Geçit tarafından evde uygun olmayan şartlarda ilaç tedavisi yapılan Zeynep Geçit'in enfeksiyon kapma riski bulunduğunu belirten baba Erkan Geçit, şöyle dedi:
"Kızımın belli bir süre Malatya'da hastanede tedavisinin sürmesi gerekiyordu. Doktorlar bize hastanede kalmamız gerektiğini söyledi. Ancak ben işsiz olduğum için maddi imkanlarımız buna el vermedi. Bizde tüm riskleri alarak Başkale'ye döndük. Kızım şu anda yataktan kalkamıyor. Kızımın enfeksiyon kapmasından korkuyoruz. Yetkililerden bu konuda bize yardımcı olmalarını istiyoruz."

FOTOĞRAFLI