Ali DANAŞ - İSTANBUL /

Beşiktaş, Süper Lig'in 3. haftasında Gaziantepspor'a konuk olacak.

Süper Lig'de geçen haftayı kendi sahasında Trabzonspor'a 2-1 yenilerek geçiren Beşiktaş, Gaziantepspor deplasmanında galip gelerek yoluna devam etmek istiyor.

İlk hafta Mersin'de aldığı 5-2'lik deplasman galibiyeti ile büyük sükse yapan Siyah-Beyazlılar, bir hafta sonrasında kendi sahasında Trabzonspor'a kaybedince bu kez de fazlasıyla eleştirilmişti. Bu eleştirilerin ışığında ilk hafta oynanan futbolun tesadüf olmadığını göstermeye çalışacak olan teknik direktör Şenol Güneş işi oldukça sıkı tutuyor.

ŞENOL GÜNEŞ KADROYU DEĞİŞTİRECEK

İlk iki haftada zorunlu Tosic-Motta değişikliği dışında aynı kadroyu sahaya süren Şenol Güneş, bu kez daha farklı bir kadro ile sahaya çıkmanın planlarını yapıyor.

Quaresma'nın kırmızı kart cezalısı olmasından dolayı sakatlığı tamamen geçen Jose Sosa'yı ilk onbire koyacak olan teknik adam ön libero ikilisinde yine Atiba ve Oğuzhan'ı görevlendirecek.

Atiba ve Oğuzhan'ın önünde Gökhan Töre, Sosa ve Olcay Şahan üçlüsünü sahaya sürmeyi düşünen Şenol Güneş'in forvetteki tercihi de bu hafta değişecek gibi görünüyor. Kamp dönemindeki performansını ilk haftaya da taşıyan ve Mersin'de 3 gol atan Cenk Tosun'un Trabzonspor karşısında suskun kalması sonrası, yerini Mario Gomez'e kaptırması büyük bir ihtimal.

Tecrübeli teknik adamın defans hattında yapacağı tek değişiklik ise sol bek mevkiinde olacak. Geçen hafta sakatlığı sebebiyle Trabzon maçında oynamayan Tosic, dünden itibaren idmanlara çıkmaya başladı. Motta, İsmail ve Tosic arasında tercih yapacak olan Şenol Güneş'in bu kararını son güne bırakması bekleniyor. Kalede yine Tolga Zengin'in oynaması beklenirken defans hattında görev yapacak olan diğer oyuncular ise Andreas Beck, Rhodolfo ve Ersan Gülüm olacak.

MUTLU TOPÇU TEKNİK DİREKTÖR OLARAK İLK KEZ BEŞİKTAŞ'IN KARŞISINDA

Beşiktaş'ın eski sol beki Mutlu Topçu teknik direktör olarak ilk kez Beşiktaş'ın karşısına çıkacak.

80 ve 90 yıllardaki bir çok futbolcusu teknik direktörlük yapan Beşiktaş'ın eski öğrencilerinden Mutlu Topçu, Gaziantepsor'un başında Beşiktaş'a karşı galip gelmek için çaba gösterecek. 1990 ve 2001 yılları arasında Beşiktaş'a sol bek olarak oynayan Mutlu, 10 yıl Ertuğrul Sağlam'ın yardımcı antrenörlüğünü yaptıktan sonra geçtiğimiz sezon Kayserispor ile teknik direktörlüğe adım atmıştı. Burada 5 hafta kalabilen Mutlu sezon başında Gaziantepspor ile anlaşmıştı. Mutlu Topçu Gaziantepspor ile çıktığı iki maçta bir galibiyet ve bir mağlubiyet aldı.

BEŞİKTAŞ GAZİANTEPSPOR'A KARŞI KAZANIYOR

İki takım lig tarihinde bu güne kadar 58 kez karşılaştı. Bu maçlarda Beşiktaş'ın Gaziantepspor'a karşı bariz bir üstünlüğü var. Siyah-Beyazlıların toplamda 28 galibiyetine Gaziantepspor 11 galibiyet ile karşılık verirken, 19 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Bu maçlarda Beşiktaş'ın 88 golü Gaziantepspor'un ise 50 golü bulunuyor.

Gaziantep'te oynanan mücadelelerde de yine Beşiktaş'ın 9-8 galibiyet üstünlüğü bulunurken 12 maçta da eşitlik bozulmadı. Beşiktaş, zor bir deplasman gibi görünse de, Gaziantep'te oynanan son iki maçı kazanmayı başardı.

QUARESMA CEZALI TOSİC İYİLEŞTİ

Siyah-Beyazlılarda Gaziantepspor maçında Quaresma dışında eksik futbolcu bulunmuyor.

Trabzonspor maçının 60. dakikasında hakemin düdüğünü beklemeden serbest vuruş yaptığı için ikinci sarıdan, kırmızı kartla cezalandırılan Ricardo Quaresma, Gaziantepspor deplasmanında takımdaki yerini alamayacak.

Sakatlığı düzelen ve takımla idmanlara çıkmaya başlayan Dusko Tosic ise teknik direktör Şenol Güneş'in şans vermesi halinde ilk onbirdeki yerini alacak.