Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle, bu yıl 12’incisi gerçekleştirilecek Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali 3 Temmuzda başlıyor.
3 Temmuz’da Bodrum Antik Tiyatro’da, Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Karşıyaka Oda Orkestrası ve Gülsin Onay konseriyle başlayacak festival öncesi Bodrum Belediyesi Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde basın toplantısı düzenlendi.
Düzenlenen basın toplantısına, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Festival Sanat Danışmanı ve Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, Festival Sanat Yönetmeni Eren Levendoğlu, Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Koordinatörü Mehmet Kocair ve Denizbank Kültür Sanat Yöneticisi Perihan Yücel katılırken, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’ni 2004 yılında üç kişinin başlattığını belirterek “Bu festival birçok eğitime de katkı sağlamıştır. 400’e yakın öğrenciye müzik dersleri verilmiş ve hepsi sertifika almışlardır. Bu belki de dünyada aralıksız süren en büyük festivaldir” dedi.
Dünyaca ünlü Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay da, festivalde dünya çapında sanatçıları ağırlayacaklarını, efsane topluluklar yaratacak Kronos Quartet gibi ve çok büyük solistlerin aynı zamanda derste vereceklerini belirten Gülsin Onay, "Çok önemli bir görevimiz de Gümüşlük festivali olarak genç yeteneklerimize bu büyük sanatçılarla buluşup, onlardan yararlanmalarını sağlamak oluyor" dedi.
Bu yıl 12’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik festivalin açılış konseri Bodrum Antik Tiyatro’da gerçekleşecek. 13 Bin kişi kapasiteli tarihi Bodrum Antik Tiyatrosu’ndaki konserin ardından festival Gümüşlük Antik Taş ocağında devam edecek ve festival boyunca; Karşıyaka Oda Orkestrası, Bülent Evcil ve Phıllıp Moll, Trıo Klavis, Martin Roscoe ve Kronos Quartet gibi ünlü gruplar Bodrum’da sanat severlerle buluşacak.