Türk Sineması'nın efsane ismi Fatma Girik'e doğum gününde iki sürpriz birden yapıldı. 72. doğum gününde 2000 fotoğrafından oluşan "Geçmişten Geleceğe İz Bırakan Fatma Girik Sergisi" nin açılışına katılan sanatçıya , özel olarak doğum günü pastası hazırlandı. Doğum gününü binlerce seveniyle birlikte böyle bir organizasyonda kutlamanın kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu dile getiren sanatçıya bir diğer sürpriz ise Memduh Ün anısına yapılan "Memduh Ün Köşesi" oldu. Sanatçı, kaybettiği eşi için yapılan köşeyi görünce : "Dünyaya bir daha gelsem yine onu severim, onu hiç unutmayacağım. " diyerek duygulu anlar yaşadı ve ağladı .


"Yaşımı Sormayın"
Sergiye gelen sevenlerine seslenen sanatçı: " Beni böyle anlamlı bir günde yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. 58 yıllık sanat hayatım boyunca bu kadar güzel bir gün geçirmedim." dedi. Sahnede yaşıyla ilgili " Yaşımı sormayın." diye espri yapan Girik, " 72 oldum, yarın 73 olacağım." diyerek herkesi güldürdü. Sanatçıya plaket ve özel gümüş kolyesini AVM müdürü Bülent Karataş takdim etti.



Derneğe İlk Bağış Girik'ten

Girik'in isteği üzerine fotoğrafların satışından elde edilecek gelir, Avrasya Şizofreni Derneğine bağışlanacak. Fotoğraflarından birini 2.000 TL ödeyerek satın alarak derneğe bağışlayan sanatçıya dernek başkanı; şizofreni hastalarının elleriyle yaptıkları ahşap sehpayı hediye etti.