Coca-Cola Gelişim Ligi U15 kategorisinden Nike Premier Cup Türkiye Şampiyonası’na katılacak iki takımın belirleneceği 1. Kademe maçında Bucaspor ile Trabzonspor arasında oynanan karşılaşma tamamlanamadı.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından düzenlenen 1. Kademe karşılaşmasında Bucaspor ile Trabzonspor, Malatya Yeşiltepe 3 nolu sentetik sahada karşı karşıya geldi. Mehmet Bayoğlu’nun yönettiği müsabaka 1-1 devam ederken Trabzonspor Altyapı Koordinatörü Sadi Tekelioğlu kural hatası olduğu gerekçesiyle takımını sahadan çekti ve maç yarıda kaldı.
Karşılaşmanın 58. dakikasında Trabzonsporlu Sefa Akgün takımını 1-0 öne geçiren golü attı. Trabzonsporlu futbolcular kendi yarı alanlarında sevinirken, Bucasporlu futbolcular oyunu başlattı ve 60. dakikada Yiğit Kozak durumu 1-1’e getiren golü attı. Trabzonspor Altyapı Koordinatörü Sadi Tekelioğlu, Bucaspor’un attığı golden yaklaşık 5 dakika sonra sahaya girerek, maçın orta hakemi Mehmet Bayoğlu’na ’kural hatası’ olduğunu söyledi. Saha içerisinde hakemlerle tartışan Tekelioğlu, daha sonra takımını sahadan çekti.
"KURAL HATASI VAR"
Hakemin kural hatası yaptığını öne süren Sadi Tekelioğlu, "Üzücü bir durum. Olmaması gerekiyordu. Muhtemelen maçın tekrarı olur. Çünkü burada büyük bir kural hatası var" dedi.
Maçla ilgili olarak kural hatası olup olmadığına Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK) karar vereceği belirtildi. MHK’nin vereceği karar sonrası Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) maçla ilgili son kararını verecek.