Altın krampon sahibi, Samsunspor'un efsane oyuncusu Samsun Gazatesi köşe Yazarı, Tanju Çolak'ın kayınpederi, Murat Şimşek'in babası uzun yıllar Samsunspor'da teknik direktörlük yapmış Yusuf Şimşek vefat etti. 

Avrupa Gol Kralı, Samsunspor, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin efsane futbolcusu, Samsun Gazetesi spor yorumcusu Tanju Çolak'ın kayınpederi, eski Samsunspor futbolcularından Murat Şimşek'in babası uzun yıllar Samsunspor'da teknik direktörlük yapmış 84 yaşındaki Yusuf Şimşek vefat etti. Şimşek'in cenazesi yarın Samsun Büyük Camii'nde ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası Kıranköy Mezarlığına defnedilecek.

YUSUF ŞİMŞEK KİMDİR?

Futbola Amasya Linyitspor'da başladı ve daha sonra Çanakkale Türkgücü'nde forma giydi. Futbol hayatına Gençlerbirliği'nde devam etti. 1962-63 sezonunda buradan 1. Lig'de mücadele eden Ankara Şekerspor'a geçti ve bu ekiple 1963-64 sezonunda 1. Lig şampiyonu yaşayarak Süper Lig'e yükselmeyi başardı. 1965-66 sezonunda 1. Lig'de mücadele eden Mersin İdman Yurdu'nda bir sezon oynadı ve daha sonra 1966-76 sezonundan itibaren Eskişehirspor için forma giydi. 1968-69 sezonunda 1. Lig'de mücadele eden memleketinin takımı Samsunspor'a transfer oldu ve burada ilk sezonunda takımıyla 1. Lig şampiyonu yaşayarak Süper Lig'e yükselmeyi başardı.

TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ

Futbola vedasından sonra antrenörlük yapmaya karar verdi. 1981-82 sezonunda o zamanlar 1. Lig'de mücadele eden Samsunspor'u çalıştırmaya başladı. 1981-82 sezonunda sezonunda Samsunspor'u 1. Lig şampiyonu yaparak Süper Lig'e yükselmesini sağladı. 1982-93 sezonunda Samsunspor'un toplam beş antrenör değıştirmesinden dolayı sezonun ortasında takım değiştirerek Tokatspor'a geçti. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.