TÜRKİYE Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu'nca düzenlenen Türkiye Şampiyonası Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Kargıpınarı Mahallesindeki Wonasıs Otel'de başladı.
Türkiye şampiyonası ile ilgili bilgi veren Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu Başkanı Niyazi Kurt, şampiyonada dereceye girecek olan sporcuların Türk Milli Takımı’na seçileceğini ve ardından dünya şampiyonaları öncesi kampa alınacaklarını söyledi. Türkiye’de ilk kez açık havada böyle bir organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirten Kurt, şampiyonaya yurt genelinden 537 sporcunun katılarak milli takıma seçilmek için ter dökeceklerini belirtti. Şampiyonanın 4 farklı kategoride yapılacağını belirten Kurt, "Bayanlar bikini, fitness, Bodyy Fitness, Vücut geliştirme, klasik vücut geliştirme kategorilerinde yapılacak seçmelerde başarılı olan sporcuları Elsalvador, Sırbistan, Güney Kore ve İspanya’da yapılacak olan dünya şampiyonalarında ülkemizi temsil edecek sporcuların belirleneceği bir yarışma" dedi.
Vücut Geliştirme ve Fitness sporuna her geçen gün ilginin arttığını bunun en güzel göstergesinin de Erdemli’de başlayan şampiyonaya olan ilgiden gördüklerini belirten Kurt, "Artık ülke genelinde Vücut Geliştirme ve Fitness sporunun özellikle gençler tarafından benimsenerek yapılmaya başlaması bizleri mutlu ediyor" diye belirtti. 
Şampiyona pazar günü sona erecek.

FOTOĞRAF