ANTALYA'da, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ile Türkiye Liseliler Birliği (TLB) terör olaylarını protesto etmek için yürüyüş düzenledi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan TGB ve TLB üyeleri ellerinde, 'Hepimiz Mehmediz PKK'ya Yeteriz' yazılı pankartla yürüyüşe geçti. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı yürüyüş güzergahında bulunanlar da bayrak, alkış ve kornalarla gruba destek verdi. Sık sık 'Kürt, Türk kardeştir, PKK kalleştir' sloganları atan grup, Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. TGB Antalya İl Yöneticisi Baran Akkaya, Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi'nde 16 askerin şehit edildiği saldırıya tepki göstererek, "Sabır ve umudunu kaybetmemeyi iyi bilen halkımız, artık isyan noktasındadır. Teröre karşı sabrımız kalmadı. Umudumuz; milletimizde ve onun bağrından çıkan Mehmetçiğimizdedir" dedi.
Akkaya, dar siyasi çıkarlar peşinden giden, kısır anlayışlara hapsolan, siyasi rekabeti her şeyin önüne koyan anlayışların da iflas ettiğini ekledi.
TLB Antalya İl Başkanı Yağmur Akol ise, 4 gün içerisinde Afyon'dan İzmir'e girmiş, düşmanı denize döken 15'lilerin temsilcileri olduğunu belirterek, "Kurtuluş Savaşı’nda topyekün verdiğimiz milli mücadeleyi, emperyalizmin, ülkemiz üzerinde oynadığı oyunlara karşı kararlılıkla sürdüreceğiz. Türk halkının varlığı ve bütünlüğü, bölücü terör örgütlerine bir kez daha tokadı indirecektir" diye konuştu. Grupta bulunanlar açıklama ardından dağıldı.



FOTOĞRAFLI