İSTANBUL,()  Kredi borcunu ödemek için evinden ayrılan 50 yaşındaki Sacide Öztaş’tan iki gündür haber alınamıyor. Ailesi “Bankaya para yatırmak için gitti. Banka çıkışında takip edilmiş olabilir. Başına kötü bir şey gelmesinden korkuyoruz” dedi.
Sultangazi’de yaşayan 4 çocuk annesi 50 yaşındaki ev hanımı Sacide Öztaş, önceki gün eşinin 550 liralık kredi borcunu ödemek için Gaziosmanpaşa’ya gitti. Öğle saatlerinde evden ayrılan Sacide Öztaş, Gaziosmanpaşa’da özel bir banka şubesine girdi. Burada işlemelerini bitiren Öztaş, saat 14:00’da bankadan ayrılarak yakınlardaki bir lokantaya girdi. Burada yaklaşık yarım saat yemek yiyen Sacide Öztaş’tan daha sonra haber alınamadı. Geç saatlere kadar eve gelmeyen Sacide Öztaş’ın ailesi ise hemen durumu polise haber verdi. Olayın ardından Öztaş’ın eşi Ahmet Öztaş ve oğlu Alparslan Öztaş, Gaziosmanpaşa’daki banka şubesine gitti. Alparslan Öztaş “Şubeye gittiğimizde kamera kayıtlarından annemi izledik. Parayı yatırdıktan sonra yan taraftaki lokantaya giriyor. Burada yemek yiyor. Bu sırada biriyle telefonla uzun süre konuşuyor. Yemeğini yedikten sonra da minibüs duraklarına doğru yürüyor. O bölgedeki kameralar bozuk olduğu için sonrasında ne yaptığını bilmiyoruz. Bölgedeki hastanelere baktık, polise haber verdik. Esnaf ile görüştük. Ancak gören duyan yok. Başına bir şey gelmesinden korkuyoruz” dedi.
Bankadan sonra takip edilmiş olabilir
Emekli memur Ahmet Öztaş ise eşiyle aralarında bir sorun olmadığını söyleyerek “Kredi borucunu yatırmak için evden çıkmıştı. Kendisinin akıl sağlığı yerinde, unutkanlık gibi bir hastalığı da yok. Bizim kimseyle aramız da kötü değil. Yani düşmanımız yok. Eşimin bankadan çıktıktan sonra birileri tarafından takip edildiğini düşünüyorum. Muhtemelen yanındaki el çantasında para olduğunu düşünen birileri ona kötü bir şey yaptı. Yoksa mutlaka bize bir haber verirdi” dedi.
 (FOTOĞRAF)